Echipa de handbal are primul antrenor străin din istorie

de | 15/06/2016 | Fără categorie

Directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Roman, Maricel Benchea, anunță că noul antrenor principal va fi macedoneanul Andon Boskovski. Acesta este primul antrenor străin pe care îl are echipa de handbal feminin de la Roman. Andon Boskovski va prelua sarcina de a antrena echipa de handbal feminin pe o perioadă de doi ani. „Vreau să mulțumesc încă de la început conducerii clubului pentru că mi-a oferit posibilitatea și încrederea să pregătesc echipa, care se află în vârful clasamentului din campionatul României la care participă și campioana Europei, CSM București, confirmând astfel că este unul dintre cele mai puternice campionate. De aceea, răspunderea este mare, dar, cu multă muncă, vom obține rezultate pozitive care să le ofere bucurii suporterilor romașcani”, a declarat Andon Boskovski, noul antrenor al CSM Roman.

„S-a încheiat un an greu, în care s-a muncit mult, iar asta s-a văzut în rezultatele foarte bune care au fost obținute. Vom începe un nou sezon în care ne dorim să fie unul foarte bun. Va fi greu, deoarece echipele s-au întărit și sunt echilibrate valoric, dar cu multă muncă, ambiție, cu susținerea conducerii și a suporterilor vom reuși. Ca la orice început de an competițional în care apar modificări în structura echipei, antrenori, jucătoare, și în cadrul echipei noastre s-au făcut unele schimbări. Vom avea un nou antrenor, pe care îl vom respecta și cu care ne dorim să avem o colaborare cât mai bună pentru a obține performanțele dorite. Noi ne vom face datoria, vom munci la antrenamente și la meciuri pentru a avea cele mai bune rezultate. Ca și căpitan al echipei îmi doresc și voi lupta în continuare pentru o echipă unită, pentru că sunt convinsă că asta va fi atuul nostru”, a afirmat căpitanul CSM Roman, Carmen Stoleru.

Antrenorul Boskovski nu este singura achiziție a CSM Roman. La echipă a venit și jucătoarea Luciana Andreea Popescu (fostă Marin), aceasta semnând pentru un sezon.

„Am ales CSM Roman pentru că a fost clubul care m-a dorit cel mai mult, iar cei din echipa de conducere au avut încredere în mine. Mi-am dorit să mă întorc la echipa din Roman pentru că face parte din unul dintre cluburile cu stabilitate financiară din România. Cunosc echipa romașcană, le cunosc pe fete și cred că împreună vom forma o echipă unită, care își va îndeplini obiectivele în sezonul următor, atât în campionat cât și în cupele europene”, a declarat jucătoarea Luciana Popescu.

În schimb, au părăsit echipa jucătoarele Diana Druțu, Ana Gherman, Andreea Dîncu , Andreea Polocoșer și  Ionela Ciobanu. „Performanțele obținute până în prezent ne-au arătat că se poate dacă există voință, colaborare, muncă în echipă și determinare. S-a încheiat o etapă cu HCM Roman, dar privim încrezători spre viitor și sunt convins că si CSM Roman va ocupa un loc de frunte în clasamentul celor mai bune cluburi de handbal feminim din România”, a spus viceprimarul Lucian Micu.

„Am încredere în echipa noastră, în staff-ul tehnic, în publicul romașcan și cred cu toată tăria că acest parteneriat va asigura și în viitor o plasare onorabilă în elita handbalului feminin românesc, ca și până acum. Îi felicit pe toți pentru rezultatele frumoase obținute în sezonul recent încheiat și le urez mult succes în următorul sezon”, a declarat Laurențiu Leoreanu.

Conducerea Clubului Sportiv Municipal mai anunță că a depus documentația necesară afilierii CSM Roman la federațiile de specialitate în vederea preluării drepturilor de participare în competițiile sportive.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.