Primăria nu vrea sediul ApaServ Roman

de | 15/06/2016 | Fără categorie

Fosta clădire a Goscom, proprietate a SC Termloc SA Roman și actual sediu al ApaServ Roman, a fost scoasă la licitație. Lichidatorul judiciar s-a adresat Primăriei municipiului Roman pentru ca instituția să-și exercite dreptul de preemțiune asupra imobilului, dacă dorește acest lucru. În ședința de marți, 14 iunie, consilierii locali au aprobat neexercitarea acestui drept.

”Dacă ne-am exercita dreptul  de preemțiune, ar trebui să o cumpărăm la o sumă de peste 500.000 de lei. Iar clădirea ar trebui să fie, în continuare, folosită de ApAServ. Noi am gândit că n-ar avea sens să băgăm niște bani de la Consiliul Local acolo, pentru ca, mai apoi să fie folosită de altcineva. ApaServ este o companie puternică, o poate cumpăra dacă dorește să o folosească și pe viitor. Această clădire are nevoie de reparații la structură și va trebui reabilitată de noul proprietar”, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Edilul a răspuns și unei întrebări a consilierului Iulia Havrici, care a sugerat ideea unei chirii, în cazul în care Primăria ar cumpăra, totuși, acea clădire. ”Trebuie să investim mult pentru reabilitarea clădirii, iar chiria nu va amortiza curând o investiție ci, poate, în 30 de ani”, a mai spus Laurențiu Leoreanu.

Imobilul din centrul vechi este înscris în lista monumentelor istorice de interes local, astfel că orice intervenție asupra acestuia trebuie să respecte reguli stricte.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.