Pe râul Moldova e așteptată o viitură mai mare ca precedenta

de | 20/06/2016 | Fără categorie

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare hidrologică pentru mai multe bazine hidrografice, printre care se numără râurile Moldova și Bistrița în județul Neamț. Fenomenele așteptate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.”

Pentru râul Moldova s-a emis un cod galben de avertizare în intervalul 19.06.2016 ora 14:00 – 20.06.2016 ora 18:00. Surse autorizate ne-au declarat că viitura așteptată va fi mai mare decât precedenta, aceasta fiind estimată la peste 600 m3/secundă, față de 410 m3/secundă cât a avut precedenta.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.