Energie electrică mai ieftină

de | 30/06/2016 | Național

Energia electrică va fi mai ieftină de vineri, 1 iulie. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională pentru reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Conform unui comunicat al instituției menționate, pe baza mai multor elemente ”și ținând cont de creșterea gradului de dereglementare ȋn semestrul II 2016 cu 10 % față de semestrul I 2016, ȋncepând cu 1 iulie, prețul energiei electrice din facturile clienților casnici va scădea ȋn medie cu 2 %”.

Tot de la 1 iulie vor fi modificări și în ceea ce privește Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale către clienții finali. Pe lîngă numeroase modificări de prezentare a consumului pe factura pe care o primiți acasă și despre care ANRE susține că vor face ca informația să fie ușor de înțeles, ”au fost prevăzute măsuri non-financiare de protecţie specifice atât pentru clienții vulnerabili din motive de vârstă/sănătate, cât și pentru cei din motive de venituri reduse. Pentru clienţii vulnerabili din motive de venituri reduse, facturarea lunară a consumului de gaze naturale se va realiza de furnizor doar pe baza consumului efectiv de gaze naturale, determinat prin citire de către operator/autocitire de către clientul vulnerabil a indexului echipamentului de măsurare, în perioada în care instituţiile statului cu atribuţii în domeniul protecţiei sociale acordă acestor clienţi ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale. Pentru clienţii vulnerabili din motive de vârstă/sănătate s-a avut în vedere asigurarea accesului la serviciile oferite de furnizor prin modalităţi adaptate necesităţilor acestor clienţi”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.