Bacalaureatul a început ușor

de | 04/07/2016 | Fără categorie

Prima probă scrisă a bacalaureatului din acest an a fost, ca de obicei, la limba și literatura română. Subiectele au fost accesibile pentru elevii claselor a XII-a. Aceștia au ieșit mai repede de la examen decât a prevăzut timpul maxim regulamentar, adică trei ore. ”Au fost subiecte ușoare, le-am știut, sperăm la note mari. La primul subiect ne-a dat un text dramatic; apoi, la subiectul al doilea ne-a dat un text argumentativ, să argumentăm rolul jocurilor pe dispozitive electronice și la subiectul al III-lea ne-a dat să comentăm un roman interbelic. Am avut de ales dintre patru scriitori, fiecare a ales ce știa mai bine. Eu am ales George Călinescu – Enigma Otiliei”, a spus un tânăr care împărtășea experiența examenului cu alți colegi.

Mai dure decât subiectele au fost măsurile de securitate. Elevii nu au avut voie nici măcar cu sacoul în sala de examen, pentru a nu avea unde să ascundă fițuicile – nici pe cele clasice, nici pe cele moderne. ”N-am avut voie nici cu ceas la mână. M-am speriat. Era o cameră unde lăsam tot ce aveam: telefoane, ceasuri, portofele… tot. Inclusiv sacoul”.

Următoarea probă a bacalaureatului va avea loc miercuri, 6 iulie. Aceștia vor susține proba obligatorie a profilului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.