Percheziții la firme din Neamț și alte cinci județe

de | 07/07/2016 | Județean, Justiție

Astăzi, 7 iulie, 44 polițiști din cadrul Serviciului Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Investiții Criminale, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase și Serviciului Acțiuni Speciale, au pus în executare un 33 mandate de efectuare de percheziții domiciliare și la sediul unor societăți comerciale, situate pe raza județelor Neamț, Suceava, Iași, Maramureș, Harghita și Tulcea.

În urma acestor activități, s-au ridicat documente financiar contabile, fiind suspiciuni rezonabile că au fost folosite în comiterea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată. Din primele cercetări, a rezultat un prejudiciu în valoare de 1.036.016 lei, reprezentând sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozit pe profit. Polițiștii de investigarea criminalității economice, au pus în executare 11 mandate de aducere, pentru tot atâtea persoane, care au fost conduse la sediul inspectoratului pentru audieri, după care au dispus reținerea pentru 24 ore a trei suspecți. În cauză sunt continuate cercetările și față de alte persoane care au calitatea de suspect, urmând ca în funcție de rezultatul acestora, să fie dispuse măsuri legale. Toate aceste activități au fost efectuate sub supravegherea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț”, se precizează într-un document al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.