Alimente UE pentru mii de romașcani

de | 12/07/2016 | Local

Timp de mai multe săptămâni, reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Roman vor împărți alimentele venite de la Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD), program finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de Guvernul României 2015–2016. Beneficiarii au fost anunțați la domiciliu, fiind chemați pentru a prelua produsele într-o ordine alfabetică, astfel încât să seevite aglomerația.

De luni, 11 iulie, se impart alimentele de la Uniunea Europeană pentru persoanele care au venituri mici sau sunt încadrate în categoria persoanelor aflate în situații de risc sau defavorizate. ”Pentru municipiul Roman, conform listelor transmise de Prefectura Neamț, au fost prevăzute 4.500 de persoane beneficiare. Este vorba de următoarele categorii sociale: pensionari cu pensie până la 450 de lei, șomeri, persoane cu handicap grav și accentuat și persoane beneficiare de ajutor social sau de alocații pentru susținerea familiei. Distribuirea se face, ca în fiecare an, la sediul clubului Petrotub, între orele 8.00 și 14.00 și, de asemenea, ca de fiecare dată, fiecare beneficiar a fost notificat de către Direcția de Asistență Socială la domiciliu cu privire la ziua în care trebuie să se prezinte pentru ridicarea produselor”, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Persoanele nedeplasabile pot desemna pe altcineva să le ridice produsele. Dar pentru acest lucru este nevoie atât de docmentul de identitate al beneficiarului real, cât și de cel al persoanei care vine să preia alimentele. fiecare persoană cuprinsă în acest program va primi: făină albă  de grâu (1 kg), mălai (2 kg), paste făinoase (400 g), ulei (2 l), zahăr (1 kg), conservă carne de vită (300 g), conservă pateu de ficat de porc (200 g), orez (1 kg), conservă de pastă de tomate (400 g) şi fasole boabe (500 g).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.