Accident cu patru mașini pe E85. Consilieri din Tămășeni cer măsuri urgente

de | 17/07/2016 | Actualitate, Local, Rural

Un nou acciddent rutier a avut loc, sâmbătă după-amiază, pe drumul european E85, la intersecția cu drumul care duce spre comuna Tămășeni. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 16.40, iar două persoane au fost rănite din cauza acestui eveniment rutier. Accidentul ar fi putut avea consecințe mult mai grave, întrucât patru autovehicule au fost implicate.

Din primele cercetări se pare că, în timp ce un bărbat de 34 ani din comuna Săbăoani conducea un autoturism VW Golf pe E85, nu a păstrat o distanță de siguranță față de un autoturism VW Passat care se afla în fața sa – condus de un bărbat de 25 ani, din Iași – și a intrat în coliziune cu acesta. După producerea tamponării, primul autoturism implicat( VW Golf) a fost proiectat într-un autotractor care circula regulamentar pe același sens de mers, iar autoturismul VW Passat a fost proiectat pe contrasens, intrând în coliziune cu un al patrulea autovehicul, un Mercedes care circula regulamentar”, spun polițiștii.

În urma producerii accidentului, conducătorul autoturismului VW Passat, respectiv bărbatul de 25 ani, precum și un pasager din autoturismul acestuia au fost răniți ușor. În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului.

Acesta este al treilea accident rutier care a avut loc în această intersecție în doar câteva săptămâni, iar mai mulți consilieri locali din comuna Tămășeni solicită public ca autoritățile responsabile să ia măsuri urgente, pentru a evita producerea unor tragedii. ”De la începutul anului pânâ acum au fost nenumărate accidente la intersecția de la E85. Pentru aceasta se fac vinovate autoritățile locale și cele judetețene. Intersecția este copleșită de vegetație care impiedică vizibilitatea, iar dat fiind traficul mare de masini, este evident că intersecția nu are parte de semnalizarea suficientă. Echipa PACT Tămășeni-Adjudeni continuă eforturile fostului nostru coleg, Iacob Butnaru, și cere Consiliului Județean și Autorității Naționale a Drumurilor construirea unui sens giratoriu la intersecția drumului european E85 cu drumul județean ce duce spre comuna Tămășeni. Amintim că pe Valea Siretului, la nord de Roman locuiesc mai mult de 20.000 de oameni care au nevoie de condiții de trafic sigure si demne.”, au precizat consilierii PACT Tămășeni.

Aleșii locali din Tămășeni consideră că, pe termen scurt, o soluție ar fi amenajarea unei benzi de refugiu, dar pe termen lung se impune construirea unui sens giratoriu. Pentru a atrage atenția asupra acestei probleme, consilierii PACT au în plan inclusiv organizarea unui protest.

 

 

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.