Primele înmormântări în cimitirul Bălcescu. „Eternitatea” rămâne

de | 21/07/2016 | Local

Reprezentanții societății Municipal Locato Serv SA, societate a Consiliului Local Roman, au precizat că au aprobat înhumarea câtorva persoane în noul cimitir, cel din cartierul Nicolae Bălcescu. În același timp, persoanele care vor să înmormânteze persoane dragi în cimitirul Eternitatea, o pot face fără probleme. ”În Eternitatea se vor face înmormântări în continuare. Pentru anul acesta sunt locuri fără probleme. În plus, sunt romașcani care au, deja, locul rezervat și plătit și vor fi înmormântați tot în Eternitatea. La cimitirul din Nicolae Bălcescu am făcut, de curînd, câtevs înmormântări: un caz social și câteva persoane din cartier, la cererea familiilor”, a precizat Constantin Damaschin, directorul SC Municipal Locato Serv SA.

Acesta a adăugat că în noul cimitir mai sunt lucrări de sistematizare ce trebuie executate și că taxele vor fi aceleași  ca la cimitirul de pe strada Mihai Viteazu. Cimitirul nou are o suprafaţă de 23.000 de metri pătraţi şi se află în spatele cimitirului deja existent în cartierul Nicolae Bălcescu. Noul cimitir va avea un aspect ordonat, după cum susțin autoritățile locale, în sensul că nu se vor permite monumente care să depășească o anumită mărime și toate mormintele vor fi de aceeași dimensiune. La momentul anunțării noului obiectiv, primarul municipiului Roman a precizat că dorește un cimitir ”ca în filmele americane”, făcând referire la ordinea și curățenia acestor locuri.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.