Au „jucat” frumos la național: tinere sportive premiate la geografie

de | 25/07/2016 | Local

Două eleve din Roman, handbaliste în cadrul Liceului cu Program Sportiv, au obținut premii la un concurs național dedicat geografiei. Sesiunea de comunicări științifice ale elevilor din învățământul liceal la disciplina geografie a avut loc la Hunedoara, în perioada 18 – 22 iulie și a avu ca obiective dezvoltarea capacității de comunicare, dialog, dezvoltarea spiritului de competiție și fairplay.

La acest concurs au participat 110 elevi din toată țara, pentru cele trei secțiuni ale concursului: geografie fizică, geografie umană și geografia mediului. Concursul a avut două etape: în prima etapă au fost evaluate lucrările depuse, iar în etapa a doua au fost evaluate prezentările realizate de elevi sub coordonarea profesorilor.

Din județul Neamț au participat patru elevi și toți patru s-au întors cu premii. Nicoleta Melinte, elevă în clasa a X-a la Liceul ”Vasile Conta” din Tîrgu Neamț, a primit premiul special al Societății de Geografie din România pentru lucrarea ”Navetismul în aria de influență a orașului Tîrgu Neamț.”

Mihaela Petruț, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Săbăoani, a obținut premiul al III-lea, premiu acordat de Ministerul Educației, pentru lucrarea ”Migrația externă a populației comunei Săbăoani și consecințele migrației”.

Lorena Ștefania Nichita, elevă a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Roman, în clasa a XI-a, a obținut mențiune din partea Ministerului Educației și premiu special din partea Societății de Geografie din România pentru lucrarea  ”Evoluția spațio-temporală și amenajarea spațiului municipiului Roman în perioada modernă și contemporană”.

Silvia Elena Galavan, colegă cu Lorena Ștefania Nichita, a obținut premiul special din partea Societății de Geografie din România pentru lucrarea  ”Relieful antropic din arealul municipiului Roman”.

Cele două eleve de la LPS Roman au fost pregătite de Irina Elena Pătrăuceanu. ”Ele au învățat geografie locală în clasa a IX-a; anul acesta au aprofundat elemente de geografie locală în cadrul unui opțional și au făcut diferite mici proiecte. Au  căutat  cărți, au studiat, eu doar le-am ghidat, în linii mari, planul lucrării. Aceste referate le vor prinde bine, fiindcă ele, în clasa a XII-a, au de întocmit un fel de dizertație pe teme sportive și le va ajuta foarte mult să știe cum se lucrează un asemenea proiect.  Sunt eleve foarte bune, care vor, din toamnă, să meargă și la centrul de excelență, la geografie. În același timp, ele fac sport de performanță, fiind amândouă la disciplina handbal, pe postul de portar”, a afirmat Irina Pătrăuceanu, profesor de geografie la LPS Roman.

Celelalte două eleve au fost pregătite de Gheorghe-Ghiocel Nuțu – profesor în cadrul Liceului ”Vasile Conta”, respectiv Simona Rusu și Liliana Gligor – cadre didactice în cadrul Liceului ”Vasile Alecsandri”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.