Digul de la microhidrocentrală, reparat

de | 26/07/2016 | Local

Administrația locală a dispus efectuarea unor lucrări de reparații și întreținere la digul de la microhidrocentrala de pe râul Moldova. Aceste lucrări, spun autoritățile, au rolul de apreveni posibile necazuri.

Au fost două viituri mari anul acesta, acum vreo două luni și sunt lucrări de întreținere normale la dig, unde sunt posibile alunecări sau unde-a fost afectat digul acum trebuie să reparăm și acestea sunt lucrări normale, firești. În fiecare an le facem , protejăm digul în așa fel încât, ferească Dumnezeu, vine altă viitură în toamnă, să fim pregătiți. Se face nivelarea care este la dig, pe care o vedeți, după care o să încercăm să ierbăm zona respectivă, în așa fel încât să-i dăm o stabilitate mai mare. Deci, nu sunt lucrări deosebite, sunt lucrări firești care trebuie făcute ca să prevenim eventuale probleme mai mari”, a afirmat Ovidiu Bojeascu, administratorul public al municipiului Roman.

Digul de pe malul stâng al Moldovei a mai beneficiat și anii trecuți de lucrări de întreținere și consolidare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.