Școală de vară pe bicicletă

de | 28/07/2016 | Religie, Rural

Preotul parohiei II din satul Cotu Vameș a organizat anul acesta o școală de vară pentru copii, părinți și bunici. În fiecare săptămână, cei dorinici de mișcare se urcă pe bicicletă, așa cum o face și preotul Mario-Doro Ciucanu, și merg prin împrejurimi. Mario-Doro Ciucanu susține că ideea școlii de vară aparține centrului eparhial, mai exact protopului de Roman, Dragoș Munteanu. Acesta a recomandat preoților să organizeze școli de vară în toate parohiile.

Am vrut să facem o școală de vară pe o perioadă mai îndelungată, pe întreaga vacanță de vară, văzând că aici în Cotu Vameș, în fiecare ceas de seară tinerii se adună și fac plimări cu bicicleta de câte cinci – șase copii, am considerat că ar fi oportun ca noi să-i adunăm, să-i închegăm și să ne alăturăm bucuriei de a face câțiva kilometri pe bicicletă, și pentru noi, în mod personal, fiind necesară această mișcare. Miercuri seară am mers spre vechea cetate a Gâdinților și, pentru că anul acesta am încercat să fiu un preot gospodar acolo unde stau în gazdă și am plantat mai mult porumb, am luat niște știuleți pe care i-am copt la un mic foc de tabară. Așa ne-am odihnit, am povestit și am mâncat și ceva bun în același timp. Copiii trebuie să știe că preotul nu-i un bau-bau și noi trebuie să învățăm să ne aliniem pe aceeași lungime de undă cu ei”, a spus pr. Mario-Doro Ciucanu, parohul bisericii ”Sf. Dumitru” Cotu Vameș.

Activitatea are loc în fiecare miercuri după-amiază și la aceasta poate participa oricine dorește. În prezent, în jur de 20 de copii se întâlnesc pentru a pedala împreună cu preotul Ciucanu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.