Ce se face în locul centralei ciupercă

de | 10/08/2016 | Local, Util

Autoritățile locale au emis certificat de urbanism pentru ca în locul centralei ciupercă să se înființeze o parcare. Centrala ciupercă a fost demolată în urmă cu câteva luni, după mai mulți ani în care s-a căutat o soluție pentru acel obiectiv.

”Certificatul emis în luna iulie de Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Roman confirmă proiectul vizat de administrația locală pentru zona fostei centrale ciupercă, centrala nr. 6, în strada C.A.Rosetti. În prima etapă, așa cum cunoașteți și dumneavoastră, s-a procedat la demolarea acelui obiectiv în vederea eliberării zonei de construcție și, așa cum am precizat și la momentul debutului lucrărilor în zonă, la solicitarea mai multor cetățeni din zonă s-a decis ca zona respectivă să fie utilizată în scopul amenajării mai multor locuri de parcare. Pe baza proiectului avut în vedere pentru acea zonă, în zona fostei centrale, strict pe amplasamentul acesteia vor fi avute în vedere un număr de 40 de locuri de parcare și, de asemenea, vor fi conexate aceste locuri de parcare și cu zona adiacentă, astfel încât numărul locurilor de parcare pentru zona menționată va ajunge în jur de 50 de locuri. Mai durează cel puțin o lună până când, să spunem, ne vom apropia mai concret de etapa la care să cunoaștem dacă vom începe lucrările anul acesta sau anul viitor”, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.

Centrala de cartier și-a pierdut utilitatea de aproape 20 de ani, după ce romașcanii au renunțat la sistemul centralizat de încălzire în favoarea celui cu centrale de apartament. De-a lungul timpului, încă de pe vremea administrației Cărpușor s-au încercat diferite variante pentru acest imobil, dar fără succes. În plus, niciun investitor nu a fost convins că obiectivul este unul care merită exploatat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Trif A.

    Parcari, de acolo ies bani
    Ma mir cum de nu au facut biserica

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.