Sute de jucării, bucurii pentru copii defavorizați

de | 17/08/2016 | Județean

150 de copii proveniți din familii defavorizate din Neamț, beneficiari ai Proiectului „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“, au primit săptămâna aceasta jocuri, jucării și diverse echipamente sportive menite să le facă vacanța mai frumoasă și să le aducă o rază de soare în suflet.

Jucăriile au fost distribuite în toate cele cinci locații ale proiectului derulat în Târgu Neamț, Răucești și Pipirig și au constat în jocuri educative, mingi, coșuri de baschet, mini-terenuri de tenis, palete și multe altele. Bucuria beneficiarilor a fost pe măsura surprizei, fiecare pachet fiind deschis cu emoție de copii. „O jucărie ce lipsește în copilărie poate lăsa un gol în suflet, o tristețe la maturitate. Mulți părinți nu își permit să le cumpere jucării copiilor, abia având bani să plătească taxele curente și hrana cea de toate zilele, motiv pentru care am considerat că este important să le aducem acestor copii defavorizați un zâmbet pe buze și să le facem zilele de vacanță mai frumoase. Joaca ajută formarea personalității iar copiii învață satisfacția muncii în echipă. Imaginația se dezvoltă mult și nu trebuie neglijat nici aspectul mișcării fizice pe care îl implică jocul direct. Ne bucurăm că prin intermediul acestui proiect reușim să aducem noi bucurii acestor copii defavorizați, frumoși și sensibili dar aflați în acest moment în dificultate“, a declarat Cristina Păvăluță, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț.

Proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“ este implementat de DGASPC Neamț din 2015 și este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO 10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Beneficiarii direcți sunt 150 de copii și 180 de părinți, pentru primii asigurându-se, zilnic, activități tip „școala după școală“, o masă caldă, activități de recreere și petrecere a timpului liber iar adulților, consiliere și îndrumare. Toate aceste servicii au scopul prevenirii abandonului școlar sau familial, al îmbunătățirii frecvenței școlare și a sistemului de protecție socială a copilului și familiei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.