Violența domestică nu este doar o temă de campanie, care dă bine în protofoliul unor ONG-uri. Da, despre violența domestică s-au făcut multe proiecte. Parte din acestea poate nu și-au atins scopul, parte din rezultatele activităților poate nu au fost suficient mediatizate, dar violența domestică este o realitate pe care o trăiesc mulți oameni de lângă noi, în special femei și copii. Unele din statisticile recente din țara noastră arată că, anual, 30.000 de persoane cad victime violenței domestice. Adică, în fiecare oră, trei persoane sunt abuzate verbal, fizic sau sexual de membri ai familiei.
Nici județul Neamț nu face excepție. ”În primele șase luni ale acestui an, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au fost înregistrate 428 de infracțiuni privind violența domestică, dintre care 156 de astfel de fapte au fost înregistrate la Poliția municipiului Roman. În decursul anului 2015 au fost soluționate 478 de dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de violență domestică, ce au fost înaintate parchetelor competente cu soluție procedurală. Informațiile referitoare la soluțiile propuse de organele de cercetare penală pentru fiecare caz în parte nu se regăsesc în indicatorii statistici ai evidențelor noastre”, comunică reprezentanții IPJ Neamț, într-un răspuns remis inroman.ro.
Dar ce înseamnă violența domestică, dincolo de aceste cifre seci? Asociația Necuvinte a încercat să ofere un răspuns acestei întrebări. Și, totodată, să tragă un semnal de alarmă cu privire la urmările ireparabile ale viloenței. Iată adevăruri zguduitoare de după gratii, în cadrul campaniei ”Aripi frânte”:
https://youtu.be/YbwvFgPJWn0
0 Comentarii