Evidența Persoanelor, asaltată de „stranieri”

de | 24/08/2016 | Local, Util

Luna august a fost, și anul acesta, una extrem de aglomerată pentru angajații Direcției de Evidență a Persoanelor Roman. În doar două săptămâni au fost procesate aproape 1.000 de cărți de identitate. Afluxul mare de persoane care au venit pentru a schimba actele de identitate este normal pentru această perioadă și situația se repetă de mai bine de zece ani. Dar, spre deosebire de alți ani, acum persoanele care au venit să schimbe documentele de identate au putut să se programeze din timp, prin sistemul online.

În această perioadă a fost o activitate foarte densă. Am făcut față cu brio, nu au fost sesizate disfuncționalități majore. Cereri primite la ghișeu în perioada 8-21 august – 983, cărți de identitate produse – 983, cărți de identitate eliberate – 879, deci mai mult decât foarte bine. De la foarte bine spre excelent. Aș vrea să vă spun că din cererile primite la ghișeu, 180 au fost programări online din țară și din străinătate”, a spus Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Înainte de a exista posibilitatea de programare online, sute de romașcani și persoane din jurul Romanului veneau la Direcția de Evidență Informatizată a Persoanelor și stăteau la rând încă de noaptea pentru a prinde un bon de ordine. Nu de puține ori, din cauza aglomerației și a numărului mare de ore de stat la coadă, cetățenii deveneau recalcitranți și îi acuzau pe funcționarii publici de favoritisme.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.