Cât va costa și când se va face canalizarea din Petru Rareș

de | 29/08/2016 | Local

Administrația locală va începe, în câteva zile, procedura de atribuire a contructorilor pentru proiectul de realizare a canalizării din cartierul lipovenesc. Documentația tehnică a acestui proiect a fost pregătită începând cu câteva luni în urmă. Autoritățile speră ca soluțiile tehnice găsite de specialiști să poată rezolva problema din zonă, veche de zeci de ani.

Pentru cei din cartierul Petru Rareș este o vestebună: în această săptămână va fi analizată documentația care vine de la proiectant cu canalizarea pentru acest cartier pe zona de rețea menajeră și pluvială. Ea va fi extinsă, lucrarea, pe 24 de luni, va fi socasă pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) până la sfârșitul săptămânii, probabil se va adjudeca până la asfârșitul lunii septembrie și va fi întinsă pe 24 de luni de la data semnării contractului. Principala problemă acolo – prețul de referință de cost se ridică cam în jur de 2.000.000 de lei, preț de control, prin licitație sigur că scade. Cea mai mare problemă acolo este declivitatea zonei pentru că de aceea avem probleme acolo, zona este densă colinară și ne produce mari disfuncții pentru tragerea coloanelor. Dar o să vedem, vor fi două loturi, practic, e o lucrare mare, compusă din două loturi. Poate să fie adjudecată de constructori diferiți, una pe ceea ce înseamnă apă pluvială, una pe ce înseamnă apă menajeră și licitația se va face prin SEAP în formă electronică”, a precizat Laurențiu Leoreanu, prmarul municipiului Roman.

Canalizarea din Petru Rareș va fi gata cel mai devreme la începutul anului 2019.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.