Accident mortal în Săbăoani

de | 30/08/2016 | Rural

Un bărbat a murit într-un accident rutier ce avut loc în Săbăoani. Tragedia s-a întâmplat în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 3.22. Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la numărul unic de urgență 112 despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Săbăoani, între un autotren marca Mercedes și un autoturism marca Nissan.

Din primele cercetări efectuate de polițiști se pare că, în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Iași conducea un autoturism pe DN 2, având direcția de mers Suceava-Roman, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară ce tracta o semiremorca, condusă din sensul invers de deplasare de un cetățean ucrainean de 46 de ani.

La locul intervenției s-au deplasat zece subofițeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu o autospecială de descarcerare grea, o ambulanță SMURD și o autospecială de lucru cu apă și spumă. Forțele de intervenție au acționat pentru descarcerarea și degajarea unei persoane de sex masculin din autoturismul implicat în accident, precum și pentru a asigura măsuri de prevenire a incendiilor și curățarea carosabilului. Șoferul de 42 de ani a fost găsită inconștient, însă după efectuarea manevrelor de resuscitare medicul de pe ambulanța Serviciului de Ambulanță Neamț sosită la locul intervenției a declarat decesul acestuia.

Celălalt conducător auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere corporală din culpă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.