Analizele de la CPU se dau doar cu taxă

de | 01/09/2016 | Local

Unii pacienți au abuzat de regulamentul după care funcționează Centrul de Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipial de Urgență (SMU) Roman, regulament care prevede că unui pacient adus la CPU i se face o serie de analize în mod gratuit. Faptul că sunt oameni care vin la urgențe doar pentru a face analizeze gratuit și rapid, fără programare pentru laborator și fără a se trezi, obligatoriu, dis de dimineață, a fost confirmat atât de medicii care lucrează în cadrul spitalului, cât și de medicii de familie.

Prin urmare, Comitetul Director al SMU Roman a decis ca rezultatele analizelor să fie date pacientului doar contra unei taxe. ”Au fost pacienți care s-au prezentat de trei ori în CPU tocmai pentru a afla păreri diferite de la medici, pentru a vedea dacă analizele de ieri sunt la fel cu cele mâine sau de poimâine. Sunt oameni cre vin la CPU și spun că îi doare ceva, dar ei vor, de fapt, analizele și după ce le iau, pleacă. Începând cu 1 septembrie pacienții din CPU nu vor mai primi buletinul de analize, acesta rămânând în foaia de observație. Cine dorește rezultatul acestor analize îl va primi abia după ce va face o cerere la direcție și va plăti suma de 30 de lei, sumă hotărâtă în Comitetul Director, în ședința de Comitet Director de săptămâna trecută; astfel, vom scădea prezentările în CPU cu acei pacienți care vin doar cu diferite pretexte doar pentru analize”, a precizat dr. Maria Andrici, managerul general al SMU Roman.

O taxă similară se plătește și în alte spitale din țară.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.