LPS Roman promovează viața sănătoasă cu bani europeni

de | 01/09/2016 | Local

Liceul cu Program Sportiv Roman este parte a unui proiect în care sunt implicate șapte școli gimnaziale din Portugalia, Grecia, România, Italia, Polonia, Lituania și Spania. ”Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport” este un proiect adresat elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani. Scopurile principale ale proiectului care va dura trei ani sunt: adaptarea programelor de învăţământ din școlile participante astfel încât să încurajeze practicarea sportului, activitatea fizică în aer liber, educația pentru o viață sănătoasă, includerea și integrarea ca instrumente de creștere a gradului de informare a elevilor în privința comportamentelor cu grad ridicat de risc, crearea de condiții care să încurajeze manifestarea spiritului civic, dezvoltarea personală și culturală.

Lupta împotriva dependențelor, garantarea drepturilor egale și a oportunităților egale pentru elevii cu dizabilități, integrarea persoanelor provenite din medii diverse sau de origini rasiale diferite se numără, de asemenea, printre obiectivele acestui proiect. Folosirea intensă a metodelor de educare non-formală și informală va avea scopul de a implica elevii din medii defavorizate prin programe educative mai atractive si seminarii destinate reducerii inegalității rezultatelor educației.

Trei subiecte principale vor fi abordate pe parcursul celor trei ani: ”Sănătate prin nutriție și sport, cu scopul combaterii obezității”, ”Dependențe și comportamente cu grad ridicat de risc în rândul tinerilor” și ”Sportul împotriva rasismului și xenofobiei ca modalitate de integrare socială”.

Simultan va fi derulat un proiect E-Twinning, prin care acțiunile și rezultatele vor fi diseminate în cadrul școlilor atât pe parcursul proiectului cât și ulterior, oferind o arenă virtuală în care informația să circule între școli, să poată fi făcute în continuare planuri și activități.

Prin acest proiect în jur de 80 de elevi vor avea șansa de a călători în străinătate și vor avea ocazia de a aprofunda tematica, consolidând cunoștințele căpătate anterior și folosind aceste cunoștințe alături de colegii din țările partenere.

Valoarea acestui proiect Erasmus+ este de 25.395 de euro. Alte 11 unități de învățământ din Neamț au câștigat proiecte Erasmus+. Din zona Romanului, doar Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Tehnic ”Petru Poni” sunt implicate în astfel de proiecte. Valoarea totală a fodurilor atrase de cele 12 proiecte se ridică la 344.735 euro.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.