ISJ Neamț îndeamnă la fapte bune

de | 05/09/2016 | Județean

Începutul noului an școlar este un motiv pentru a face o faptă bună. ”Inspectoratul Școlar Județean Neamț (ISJ) propune şi pentru acest nou început de an școlar, continuarea activităților de voluntariat din cadrul proiectului ”Fii voluntar în prima zi de școală!”, prin campania ”Hai cu noi la școală!”, o acțiune ce se dorește a deveni perenă, bază pentru dezvoltarea unui parteneriat real și activ cu unităţile şcolare și cu partenerii tradiționali ai educației. Scopul acțiunii este acela de a promova voluntariatul în rândul colegilor profesori, a reprezentanţilor comunităţilor locale și a managerilor, prin implicarea acestora în identificarea și sprijinirea copiilor ce provin din medii defavorizate social”, se arată într-un comunicat al ISJ Neamț.

Asemenea acțiuni au mai fost realizate de reprezentanții ISJ Neamț și în anii anteriori. ”La început de an şcolar voluntarii își propun să aducă un zâmbet pe chipul copiilor, oferindu-le „trusoul şcolarului”, ca prim pas pentru motivarea acestora de a considera școala un loc în care se pot simți în siguranță, un loc în care sunt așteptați, sprijiniți și iubiți. Invităm potenţialii voluntari să ni se alăture în această campanie şi, în prima zi de şcoală, să păşească pragul școlilor, împreună cu un copil pe care îl sprijină. Ar fi încă o dovadă că ne pasă de copiii care se află în situații speciale și nu frecventează şcoala din cauza sărăciei, a lipsei de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite. Rugăm reprezentanţii autorităților locale, pe consilierii judeţeni şi locali, părinți, cadre didactice și pe reprezentanţii instituţiilor județene, să ni se alăture în campania ”Hai cu noi la școală!”, asigurându-vă de toată prețuirea noastră pentru generozitatea de care dați dovadă”, se mai arată în același document.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.