O nouă dezinsecție în Roman

de | 07/09/2016 | Local, Util

Autoritățile locale anunță o nouă dezinsecție în oraș, la două luni după o primă acțiune de acest fel. Atunci s-a acționat timp de două zile, iar rezultatele au fost apreciate diferit de romașcani. Activitatea anunțată va avea loc chiar în prima zi de școală, luni, 12 septembri.

Primăria Municipiului Roman şi operatorul SC Flaicor SRL Bacău anunţă toţi locuitorii municipiului Roman faptul că în data de 12 septembrie 2016, în intervalul orar 06.00 – 09.00, se vor executa aviotratamente de dezinsecție, pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort. În perioada menţionată rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar, Primăria Municipiului Roman şi societatea amintită sunt absolvite de orice responsabilitate.

Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu substanţe omologate de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscrise în Registrul naţional al produselor biocide şi care fac parte din grupa III de toxiciate. Acestea nu afectează oamenii, trebuie o grijă mai deosebită cu familiile de albine și animalele sensibile, așa cum am menționat. Mai precizăm faptul că tratamentele se vor aplica în condiții corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fişei de avizare a produsului; operaţiunile de dezinsecţie vor fi efectuate numai când condiţiile meteorologice le vor permite”, a precizat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.