Dragostea de lectură, premiată

de | 09/09/2016 | Local

”Bibliovacanța – citești și câștigi!” este o acțiune care a premiat dragostea pentru lectură a zece copii din Roman. Cei zece câștigători au fost aleși dintre copiii care au vizitat Biblioteca Municipală pe timpul vacanței de vară și au luat cărți, iar premiul a constat într-un ghiozdan complet echipat. Unul dintre cei cei zece, cel mai ”aprig” cititor a fost premiat, în plus, și cu o tabletă.

Străduința voastră din timpul vacanței l-a determinat pe sponsorul nostru din acest an, domnul George Biciușcă, să vă răsplătească cu un ghiozdănel echipat pentru școala care începe în câteva zile. Colegele mele de la secția de carte pentru copii au făcut o selecție foarte riguroasă, pentru că trebuie să știți că mulți sunt copii care citesc și am identificat zece copii care citesc mai mult decât ceilalți. Investițiile făcute în copii sunt cele mai sigure în acest moment și de aceea, biblioteca, alături de școală și de familie, încearcă să-i determine pe copii să citească. Vă îndemn să duceți copiii la bibliotecă, să-i țineți în preajma cărților. Fiți dumneavoastră un exemplu pentru copii, citiți împreună. Orice demers care are în centrul atenției cartea este un demers care vă ajută în formarea voastră viitoare”, a afirmat Cristina Panaite, directorul Bibliotecii ”G. Radu Melidon”.

Este un gest mic, nesemnificativ, valoarea lui este mai mult una sufletească decât una materială. Cred că dacă noi, ca și nație, ne vom gândi vreodată să investim cât de mult în educație și în copiii care ne vin din urmă, mai avem o șansă. Ne uităm în fiecare zi pe toate canalele media și vedem că ne pierdem identitatea, pierdem cam tot ce a fost bun în urmă și nu avem altă soluție decât să investim în educație, sănătate și în cei care ne vin din spate. Mentorul meu spunea că, dacă investim în cei tineri, va avea grijă cineva de noi la bătrânețe. Le urez succes și le recomand să citească poate de două-trei ori mai mult decât au citit până acum și în mod sigur vor avea o educație pe măsură și țara noastră va avea o șansă și se va dezvolta frumos, așa cum ne dorim cu toții”, a spus George Biciușcă, sponsorul acțiunii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.