„Let’s do it, Roman(ia)!”

de | 22/09/2016 | Local, Util

Romașcanii care vor să se implice în cadrul campaniei naționale de curățenie ”Let’s do it, Romania!” nu trebuie să-și facă un alt program sâmbătă dimineață. Această campanie a ajuns la al cincilea an consecutiv și tot mai multe persoane vor să se implice pentru a curăța zona lor de gunoaiele făcute de alții. Iar mobilizarea se face mai ales pe rețelele sociale.

Primăria Municipiului Roman, Asociaţia People to People Roman Chapter, Asociaţia Muşatinii Roman, instituţiile de învăţământ din municipiu și SC Rossal SRL Roman se vor alătura în data de 24 septembrie noii campanii naționale Let’s do it, Romania!, marcând astfel şi Ziua Mondială a Curăţenie. La nivelul municipiului, activitatea din cadrul campaniei va consta în salubrizarea malului stâng al râului Moldova și va debuta de la ora 8.30 astfel:

  • voluntarii ce provin de la instituţiile de învăţământ gimnazial vor salubriza malul stâng al râului Moldova, de la Stația Petrom (Artera Vest) până la poligonul auto din strada Sucedava;
  • voluntarii ce provin de la instituţiile de învăţământ liceal şi ONG-uri vor salubriza malul stâng al râului Moldova de la poligonul auto din strada Sucedava până la sediul SC Hidroterm, inclusiv zona Zăvoi.

Partea logistică (saci menajeri, mănuși) este asigurată de către Primăria Municipiului Roman, iar la finalul activității operatorul de salubritate SC Rossal SRL Roman va ridica deșeurile colectate din zonele prestabilite. La Roman, în Campania Let’s Do It, Romania! în anul 2011 peste 500 de voluntari au colectat mai mult de 1.100 de saci cu deşeuri, în anul 2012 cei 450 de voluntari au colectat peste 400 de saci cu deşeuri municipale, iar la ediția din anul 2013 au participat 550 de voluntari, care au strâns peste 300 de saci cu deşeuri municipale.

Organizatorii campaniei îi îndeamnă pe voluntari să descarce aplicația aferentă și să se înscrie. “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.200.000 de voluntari, care au reușit să adune peste 24.700 de tone de deșeuri. 305 zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației “Let`s Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de 3.300 de voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“, se precizează într-un comunicat de pe site-ul dedicat acestei acțiuni.

”Let’s do it, Romania!” are ecouri și în zona rurală din jurul Romanului. La Tămășeni, spre exemplu, există un grup care promite să curețe comuna de gunoi în cadrul acestei campanii naționale.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.