Caravana SMURD a venit la Roman

de | 03/10/2016 | Județean

Caravana SMURD „Fii pregătit!” va sta în județul Neamț în perioada 3 – 9 octombrie, perioadă în care personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al judeţului Neamţ va organiza activități de pregătire a personalului serviciilor voluntare pentru situații de urgență și a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

De asemenea, cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România (cutremure, inundații, incendii) și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. În cadrul acestor acțiuni de informare preventivă vor fi popularizate și campaniile derulate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU): „Renunță, improvizațiile sunt catastrofale”, „FOC! Flăcările omoară copii” și „Nu tremur la cutremur”..

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Caravana SMURD “Fii pregătit!” este un proiect al Fundației pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanțat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

În județul Neamț, Caravana SMURD „Fii pregătit!” își va desfășura activitatea în intervalul orar 10.00 – 18.00, în următoarele locații:

  • în zilele de 3 și 4 octombrie în municipiul Roman, în fața Casei de Cultură;
  • în zilele de 5 și 6 octombrie în orașul Tîrgu Neamț, în fața Catedralei Adormirea Maicii Domnului;
  • în data de 7 octombrie în orașul Bicaz, la Şcoala Generală Mărceni;
  • n zilele de 8 și 9 octombrie în municipiul Piatra Neamț, în parcarea de la Teatrul Tineretului.

Din dorința de a asigura un nivel ridicat de securitate a cetățenilor județului Neamț, în domeniul situațiilor de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al judeţului Neamţ va implica în această acțiune voluntarii din serviciile voluntare pentru situații de urgență, urmând ca în fiecare zi, după ora 17.00, caravana să fie destinată cetăţenilor interesaţi.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.