Internările de urgență golesc visteria Spitalului Roman

de | 05/10/2016 | Local

Peste 15.000 de persoane s-au internat în Spitalul Roman, în primele opt luni ale acestui an. Numărul exact este de 15.520 de internări până la data de 31 august, inclusiv, adică peste numărul de internări contractat de Spitalul Municipal de Urgență Roman cu Casa de Asigurări de Sănătate. Până în luna august, numărul maxim de internări decontate, lunar, de CAS era de 1.750, iar începând cu luna august se decontează cel mult 1.679 de internări într-o lună.

Diferența dintre serviciile decontate și cele nedecontate este din economiile noastre. Noi nu avem decontate decât serviciile pentru numărul contractat de cazuri pe ceea ce înseamnă spitalizarea continuă. Putem depăși și ni se decontează spitalizările de zi. În principiu, dacă n-ar fi urgență, se poate programa; dacă e urgență, iar 70% din internările noastre provin din urgență, nu se poate programa. Este o discuție pe care am avut-o chiar marți cu anumite persoane implicate în activitatea medicală. este o idee importantă ca noi, spitalele să ne asociem și să negociem altfel contractele sau modul în care se expun în dezbatere publică. Contractele cu casa de Asigurări de Sănătate trebuie făcute conform realității din teren, nu să facem ca la normă. Nu putem prevedea partea de urgență. Și atunci, ceea ce va fi spitalizare continuă, dar care provine din urgență trebuie să fie decontată de CAS. Trebuie găsită o soluție pentru viitoarea contractare. Dar la contractare, spitalele, deși sunt semnatare, nu sunt parte în negociere. Noi luăm act și semnăm aceste documente. Care sunt negociate cu alte organizații sindicale, patronale, de specialitate, dar care nu semnează direct contractul cu CAS. trebuie să ne organizăm, să fim organizați măcar regional și să ducem problemele noastre pe masa negocierilor”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.