Avocată condamnată pentru înșelăciune

de | 07/10/2016 | Rural

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sagna au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei emis de Curtea de Apel Bacău, față de o femeie de 45 de ani, din Sagna. Anica Luncanu a fost condamnată la pedeapsa privativă de libertate de un an şi zece luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat persoana în cauză, în jurul orelor 12.00, pe raza satului Vulpăşeşti. Oamenii legii au condus-o la sediul Secției de Poliție Sagna, în vederea întocmirii documentelor pentru a fi încarcerată.

În fapt, în cursul anului 2014 inculpata, în calitate de avocat, a indus în eroare două părți civile, cu privire la acordarea de asistenţă juridică cu scopul de a obţine în mod injust bani, creând un prejudiciu de 5.700 lei. Dar închisoarea cu executare nu i s-a tras de la condamnarea pentru înșelăciune, ci de la faptul că, în 2013, femeia a primit o condamnare cu suspendare pentru denunț calomnios. Astfel, acum nu mai putea primi o nouă pedeapsă cu suspendare; prin urmare, cele două pedespe au fost contopite. Femeia a fost escortată şi încarcerată în Penitenciarul Bacău.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.