Numărarea voturilor va fi înregistrată video

de | 19/10/2016 | Politică

Prefectul judeţului Niculina Dobrilă a participat marți, 18 octombrie, la sediul Ministerul Afacerilor Interne, la o întâlnire a prefecţilor cu ministrul afacerilor interne şi miniştrii secretari de stat ai acestui minister, având ca subiecte de discuţie organizarea alegerilor parlamentare şi pregătirea pentru iarnă.

”Prefecţilor li s-au adus la cunoştinţă ultimele noutăţi cuprinse în proiectul de hotărâre de guvern, conform cărora vor fi înregistrate video-audio neîntrerupt, de către operatorul de calculator din secţia de votare, toate procedurile realizate de la încheierea votării şi până la părăsirea localului secţiei de vot de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, în scopul asigurării posibilităţii organismelor electorale de a verifica respectarea dispoziţiilor legale. Totodată, potrivit aceluiaşi proiect de hotărâre, Ministerul Afacerilor Interne va asigura achiziţionarea timbrelor autocolante, respectiv a plicurilor din plastic transparent, înseriate, prevăzute cu sistem de sigilare, necesare în cadrul procedurilor precum şi confecţionarea ştampilelor cu menţiunea VOTAT”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Neamț.

În ceea ce priveşte pregătirea pentru iarnă, prefecţilor li s-a tras atenţia asupra necesităţii respectării procedurilor prevăzute lege privind managementul tipurilor de risc. De asemenea, în vederea organizării activităţilor de deszăpezire, conducerea ministerului afacerilor interne a solicitat inventarierea contractelor încheiate de autorităţile locale cu operatori economici, a utilajelor, combustibilului şi a materialelor necesare acestei activităţi, precum şi actualizarea procedurilor şi a ordinelor de prefect care au ca obiect pregătirea pentru iarnă.

Instituţia noastră e demarat această acţiune de evaluarea a pregătirilor pentru iarnă, de câteva zile. Astfel, pentru verificarea stocurilor de material antiderapant și a tehnicii de intervenţie existente în bazele de deszăpezire, s-a constituit, prin ordin al prefectului, o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean precum şi un reprezentant din cadrul Serviciului Rutier. Se actualizează lista spaţiilor disponibile, la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale, pentru cazarea persoanelor surprinse în trafic de fenomene meteorologice extreme, specifice sezonului rece. Totodată se ţine evidenţa la zi a persoanelor care au nevoie de dializă, precum şi a gravidelor care ajung la termen în lunile decembrie, ianuarie, februarie și prima jumătate a lunii martie. Nu mai puţin important este şi faptul că au fost activate centrele de cazare destinate persoanelor fără adăpost, unde noaptea trecută au fost cazate 35 de persoane – 12 în Piatra Neamţ, 15 în Tîrgu Neamţ, 5 în Roznov şi 3 în Roman. De altfel, toate aceste aspecte vor face obiectul unei întâlniri, la sfârşitul săptămânii viitoare, la care vor participa primarii, responsabilii SVSU, precum și membrii CJSU” a spus prefectul Niculina Dobrilă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.