Greva din spitale continuă și azi

de | 01/11/2016 | Local

Câteva zeci de angajați ai Spitalului Municipal de Urgență Roman au protestat pentru salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. Prima zi de protest a fost luni, 31 octombrie, dar șefii sindicaliștilor au transmis ca protestele să continue și azi, 1 noiembrie.

Este o acțiune apolitică și nu este îndreptată împotriva conducerii Spitalului. Vrem să demonstrăm că suntem solidari cu toți colegii din țară. Suntem nemulțumiți de legea salarizării și mai ales de ordonanțele de urgență nr. 20 și 43  din 2016, fiindcă au fost create inechități salariale, în raport cu nivelul de pregătire și activitatea depusă. Le cerem scuze pacienților”, a afirmat Dana Istode, liderul SANITAS Roman. Greviștii mai cer ca sporurile să fie acordate la salariul actual.

Personalul nemedical din sănătate a fost exclus când s-a adoptat ordonanța 20. Mereu au fost inechități în sistem, iar Avocatul Poporului, instituție la care am făcut o solicitare, a răspuns că 1.250 de lei este un salariu decent”, a spus Valerian Chelariu, preledintele Solidaritatea Roman.

Astăzi, sub presiunea grevei din spitale, Camera Deputaților ar urma să dea un vot final la amendamente privind OUG 20/2016. În același timp, Ministerul Muncii a atras atenția că greva nu este legală, întrucât contractul colectiv de muncă expiră abia pe 31 decembrie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.