Candidații la parlamentare vor fi trași la sorți

de | 09/11/2016 | Județean, Politică

La nivelul judeţului Neamţ, până în prezent, au fost realizate toate activităţile din calendarul pentru alegerile din 11 decembrie, principalele acţiuni referindu-se la constituirea Comisiei tehnice judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor parlamentare, instruirea primarilor şi a secretarilor localităţilor cu privire la ceea ce au de făcut, completarea Biroului Electoral Judeţean cu reprezentanţii formațiunilor politice, constatarea rămânerii definitive a candidaturilor, transmiterea de solicitări autorităţilor locale pentru comunicarea numărului de secţii de votare, precum şi a numărului cabinelor de vot.

Totodată, prin procedura de achiziţie publică, a fost contractat serviciul de tipărire a celor 1.040.000 buletine de vot cu firma SC Tipo Lidana din Suceava.

Până acum nu am întâmpinat probleme în activităţile specifice organizării alegerilor. Mâine, 9 noiembrie, va avea loc tragerea la sorţi a stabilirii ordinii în care se tipăresc numele candidaţilor pe buletinele de vot. Imediat după ce va fi stabilită ordinea candidaţilor va fi demarată activitatea de realizare a machetelor buletinelor de vot, care după ce vor fi finalizate se vor transmite firmei câştigătoare, pentru tipărire. Totodată va fi ridicată de la Rezervele Statului, Unitatea teritorială Podoleni, 22 de tone de hârtie necesară pentru buletinele de vot, care va trimisă aceleiaşi firme. De asemenea se lucrează la stabilirea necesarului de ştampile cu menţiunea VOTAT” a precizat Niculina Dobrilă, prefectul judeţului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.