Atenție, părinți! Bărbat „satisfăcut” de copile de grădiniță

de | 13/11/2016 | Actualitate, Rural

Săptămâna trecută, polițiștii comunei Bîra au fost sesizați de unii părinți despre faptul că o persoană ar fi încercat să le corupă sexual copiii minori. Totul se întâmpla ziua în amiaza mare, când copilele plecau de la grădiniță sau de la școală și se îndreptau spre casă. Un bărbat intra în vorbă cu victimele, chemându-le lângă mașina pe care o conducea pentru ”a le arăta ceva”, apoi se autosatisfăcea în fața acestora.

În urma activităților informative desfășurate de polițiștii Postului de Poliție Bîra la unitățile școlare din comună, în aceeași zi aceștia au fost sesizați cu privire la prezența persoanei bănuite de săvârșirea infracțiunii de corupere sexuală a minorilor pe raza comunei. Colegii mei s-au mobilizat imediat și au prins bărbatul de 50 de ani pe drumul comunal 60, între localitățile Bâra și Doljești. Bărbatul a fost prezentat de polițiști Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de acesta dispunându-se măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a afirmat Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Oamenii legii avertizeză părinții să supravegheze cu atenție minorii, să-i însoțească mereu în drumul spre sau dinspre unitățile școlare, să-și învețe copiii să nu intre în discuție cu persoane străine sau să plece împreună cu persoane străine și să sesizeze imediat poliția în momentul în care au informații despre astfel de persoane ce ar pune în pericol siguranța copiilor.

Suspectul, care s-a simțit atras și de copile de grădiniță, dar și de eleve din ciclul gimnazial, are domiciliul în comuna Tămășeni.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Ana

    Un idiot din ăsta umba ziua în amiaza mare prin zona Bisericii Armenești. Prin luna septembrie a anului ăsta și își arăta p**** față de oricine indiferent de vârstă. Dacă e același individ ar fi bine dar dacă nu ar fi cazul ca să fie prins și pedepsit nu doar acesta ci și toți ciudații de genul acesta.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.