Pietrean prins cu țigări de contrabandă la Dulcești

de | 14/11/2016 | Actualitate, Rural

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești, fiind in exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic duminică, 13 noiembrie, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din Piatra Neamț. În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost găsite 23 de pachete de țigări de proveniență moldovenească, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta acte de proveniență.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicata în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Conform legislației în vigoare, infracțiunea de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la doi la șapte ani şi interzicerea unor drepturi.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.