„Vreau să văd cum PNL Neamț câștigă peste 40% la alegerile generale”

de | 20/11/2016 | Județean, Politică

PNL Neamț a prezentat candidații pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie în cadrul unui eveniment care a avut loc sâmbătă seara la Cinema Dacia Panoramic, în Piatra-Neamț. Manifestarea liberalilor s-a bucurat de prezența liderilor PNL de la centru, inclusiv a președintelui Alina Gorghiu. Liderii politici au participat, mai întâi, la o conferință de presă.

PNL va avea o campanie corectă și decentă. Principalul proiect pe care îl propunem este acela de a moderniza România, lucru care se poate întâmpla începând cu modernizarea, reconstrucția și asumarea unei clase politice noi. În momentul de față , lista de candidați pe care am propus-o pentru județul Neamț îndeplinește toate criteriile de integritate și de profesionalism. În momentul de față, în județul Neamț avem cele mai mici salarii, din punct de vedere al oricărei statistici și de aceea acest ciclu de alegeri va defini o Românie care să fie condusă de un guvern de dreapta, de un guvern liberal, care, în 2020 să poată vorbi de o legătură facilă din punct de vedere al infrastructurii, indiferent că vorbim de traversarea Carpaților sau o legătură directă Suceava-București”, a afirmat Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

lansare-candidati-pnl-alegeri-parlamentare-2016-02

Șefa liberalilor a cerut o mai bună coordonare a liberalilor și l-a  acuzat pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean (CJ)  Neamț,  de presiuni asupra primarilor PNL.

PSD este un partid care a adus stagnare în Moldova și PNL  este un partid care poate aduce dezvoltare. Am mare încredere în echipa de la Neamț. Am spus-o și la locale și nu m-au dezamăgit, rezultatul a fost unul bun; 37% a însemnat un rezultat bun, însă pretenția, rugămintea conducerii centrale este cea de depășire a acestui procent. O mai bună organizare, o comunicare corectă și coerentă a mesajelor de guvernare, a proiectelor pe care le avem de derulat într-un viitor guvern, pot să capacitee interesul, astfel încât prezența să fie mai bună la vot, iar votul politic să fie în favoarea PNL. Am aflat, de la unii primari, despre niște demersuri mai puțin ortodoxe pe care le face președintele CJ Neamț. Noi facem o campanie pozitivă, corectă și contestăm orice formă de presiune pe care un om din administrația județeană, cu funcție efemeră, o pune primarii noștri, pe cei din deconcentrate, pentru a face campanie PSD. Fac un apel către toți competitorii din Neamț să înțeagă că 2016 înseamnă un alt fel de politică”, a declarat Alina Gorghiu, președintele PNL.

Alina Gorghiu a prezentat, apoi, date statistice referitoare la situația economică a județului Neamț și a continuat spunând că acolo unde a existat o conducere locală și județeană liberală situația economico-socială a cetățenilor a fost mereu mai bună față de județele în care conducerea a fost de la PSD.

Soluția pe care eu o văd în județul Neamț este una care presupune un șoc politic și presupune îndrăzneala electoralului din Neamț de a da un vot politic astfel încât PNL să aibă cea mai mare pondere aici. Un guvern liberal poate să reprezinte soluția și pentru județul Neamț.”

lansare-candidati-pnl-alegeri-parlamentare-2016-08

După conferința de presă, Alina Gorghiu s-a grăbit să ajungă la întâlnirea cu membrii PNL Neamț. Liberalii și-au aplaudat candidații pentru Camera Deputaților și Senat, dar și pe alți liberali veniți din alte județe.

PNL vrea să facă un guvern condus de Dacian Cioloș.Sunt în măsură să vorbesc despre el, fiindcă am lucrat cu el, îl cunosc și e un om onest, harnic, de cuvânt, ferm, pragmatic, inteligent. Dar trebuie să dăm Guvernul, să avem cât mai mulți parlamentari. PNL propune înființarea Ministerului Satului Românesc. Acum, fondurile vin din toate direcțiile sau nu vin deloc. Trebuie să fim mai coerenți și mai articulați și PNL va face asta.Să spuneți oamenilor că 24  de miliarde de euro vrea PNL să bage în investiții în următorii patru ani. Și cine are nevoie mai mare de investiții, dacă nu Moldova? Ne uităm în Ardeal, se mișcă utilajele. Parlamentarii noștri trebuie să lupte și să fie mai uniți. Avem același drept ca și cei de pe Valea Prahovei. Ce vină avem noi că suntem mai departe de Viena și Budapesta decât Cluj? Avem oameni la fel de harnici. Soluția ca oamenii să se întoarcă și să avem locuri de muncă suntem noi, nu PSD. PSD este vinovatul moral al exodului din Moldova. Soluția dezvoltării este PNL. Uitați-vă peste Prut, la frații noștri. În 27 de ani, am făcut prea multe poduri de flori și am cântat la chitară, dar nu am mers acolo să investim, iar țara este azi dominant rusească. Trebuie să vedem astea în față. Sunt lucruri pentru care trebuie să ne pregătim, iar noi trebuie să fim un model. Și, de aceea, aștept de la parlamentarii ce vor veni mai multă inițiativă pentru dezvoltare”, a spus Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

Au mai vorbit în fața liberalilor nemțeni Ioan Bălan, vicepreședinte PNL pe regiunea Moldova, Gabriela Antipa, candidat PNL Neamț pentru Camera Deputaților, și Cătălin Drăgușanu, candidat PNL Neamț tot pentru a doua Cameră a Parlamentului României. Cel mai apludat candidat a fost, însă, Laurențiu Leoreanu.

lansare-candidati-pnl-alegeri-parlamentare-2016-18

Este momentul să marcăm timpul nostru. Mă bucur că am regăsit în programul de guvernare și in platforma 100 autostrada unirii, autostrada Moldova – București și canalul Siret – Bărăgan. Mi-aș dori să intrăm pe un drum în care să încheiem cu tranziția pe care am început-o acum aproape 30 de ani și să intrăm hotărâți, în forță, pe drumul dezvoltrii. Și mi-ar plăcea să fim noi garanții acestor proiecte, colegii mei de-aici, împreună cu dumneavoastră, doamna președinte. În sală avem vârful icebergul PNL Neamț, avem oastea de elită. Știm că adversarii noștri vin cu tot felul de mesaje subversive, încearcă să ne ducă într-o zonă liniștită, de amorțeală. Oastea PNL să stea dreaptă, să stea unită, umăr lângă umăr, frate lângă frate și să învingem. Luptăm drept, luptăm corect, cu onestite,  nu avem de ce ne teme. Spunem adevărul oamenilor și vor crede în noi, așa cum au crezut mereu; când ești frate lângă frate, nimeni nu te poate desparte. Colegilor mei primari, viceprimari, consilieri le spun: dacă săriți dumneavoastră sar și eu, sărim și noi alături de dumneavoastră. Astăzi sărim noi, săriți odată cu noi! Vor încerca mulți să vă spună că obiectivul nostru nu e de actualitate, că visul pe care îl avem nu poate fi realizat. Nimeni nu ne poate fura visul, inima. Dacă avem un obiectiv, nu putem să nu reușim. Dacă noi stăm drepți, nu pot trece peste noi. dacă ne împiedicăm, devenim un preș; care astăzi poate fi folosit , iar mâine, plin de praf și de noroi, nu va fi însemnat nimic. Și adversarul te respectă atunci când ești demn, iar echipa noastră de primari este puternică. PNL poate câștiga în Neamț și să contribuie la un plus pentru Moldova. La aceste alegeri, diferența o poate face Moldova. Aceste alegeri sunt și despre noi, primarii, fiindcă trebuie să confirmăm rezultatul. Dacă rezutatul va fi mai slab, eșecul va fi perceput ca fiind al dumneavoastră. Roman, înainte! Neamț, înainte! România, înainte către o guvernare PNL onestă și către cetățean!”, le-a transmis Laurențiu Leoreanu celor prezenți.

Eugen Țapu-Nazare, cel care deschide lista PNL Neamț pentru Senatul României, a atras atenția asupra locului rușionos pe care îl ocupă județul Neamț în ceea ce privește salariul mediu pe economie aferent anului 2015 (cel mai mic din țară) și asupra faptului că, în perioada 2012  – 2015, din Neamț au luat calea străinătății aproape 70.000 de persoane, iar șomajul a crescut.

Acum vine rolul nostru, al tuturor. E o datorie să câștigăm aceste alegeri. Trebuie să dăm nemțenilor șansa de a scăpa din lanțul șomajului crescut, din lanțul salriilor mici, al subdezvoltării, al sărăciei, al PSD”.

Lansare candidati PNL alegeri parlamentare 2016 20

Trebuie să le dăm românilor viață. Azi le dăm speranță, le dăm încredere, dar după 11 decembrie trebuie să le dăm viață.  Am avut 32.000 de locuri de muncă când am intrat primar și acum am 80.000. Anul trecut am adus 1.500 de oameni din Gorj, Teleorman și Vaslui, i-am văzut cum și-au schimbat viața, i-am văzut cum au înțeles că au un nou început. Darce bine era dacă cei care conduceau Gorjul, Vasluiiul, Teleormanul, făceau viață pentru acești oameni. Noi credem în valorile creștin-liberale, suntem oamenii care credem în cetățeni, suntem oamenii care credem în familie, suntem oamenii care înțelegem ce-naseamnă comunitate.De aceea vreau să văd că se ridică Moldova pentru viață. Ridicați-vă pentru viață, dați speranță pe 11 decembrie și România va merge înainte cu premierul Dacian Cioloș!”, a spus Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

La finalul întrunirii, Alina Gorghiu le-a trasat liberalilor nemțenilor și targetul pentru alegerile din 11 decembrie.

Am nevoie să vă văd pe toți mobilizați.Toți trebuie să aducă un plus. Vorbimde 37% la alegerile locale. Vreau să văd cum PNL Neamț câștigă peste 40% la alegerile generale. Pentru că puteți! Vă mulțumec pentru tot ce faceți pentru partidul nostru. Avem o obligație față de istoria noastră. Acum aproape 100 de ani, sub un prim-ministru liberal s-a înfăptuit marea unire. Peste puțină vreme vreau să dăm bilanțul pozitiv a 100 de ani de liberalism sub un prim-ministru liberal. Dați șansa României să-l aleagă pe Cioloș premier, dați șansa copiilor noștri să crească într-o Românie liberală”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.