Peste 150 de șomeri și-au găsit un loc de muncă

de | 21/11/2016 | Județean, Util

La o lună de la desfășurarea bursei generale a locurilor de muncă organizată în data de 20 octombrie, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț a evaluat rezultatele și, din cele 169 persoane selectate pentru interviu, au fost angajate 92, din care șapte persoane absolvente de studii superioare.

Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în meserii din următoarele domenii: servicii, confecții, construcții, industria mobilei. Cele șapte locuri de muncă ocupate de cei cu studii superioare au fost pentru inginer mecanic, asistent manager, inginer de construcții civile, inginer în industria alimentară, consilier juridic, responsabil de vânzări și programator.

La bursa locurilor de muncă din luna octombrie, cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Roman – 378, următorul fiind municipiul Piatra Neamț – 326 și orașul Tîrgu Neamț – 54. Au participat 554 de persoane, 283 la Piatra Neamț, 193 la Roman și 78 la Tîrgu Neamț. Ca urmare a acestei acțiuni, 40 de absolvenți au fost angajați pe loc și 169 au fost selectați în vederea încadrării. Astfel, în total, ca urmare a bursei organizate de AJOFM Neamț, 152 de șomeri au acum un loc de muncă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.