Vernisajul expoziției Debut RomanArt

de | 24/11/2016 | Cultură, Local

Iubitorii de artă sunt invitați la un eveniment cultural care va avea loc vineri după-amiază, pe bulevardul Roman-Mușat. Galeria de Artă RomanArt găzduiește vernisajul expoziței Debut RomanArt, o expoziție care reunește mai mulți pictori și sculptori locali. Cea care organizează și găzduiește această expoziție este Rodica Păduraru, pasionată de artă și cultură.

În același spațiu s-au organizat, în prealabil, niște expoziții; una de fotografie, o expoziție care chiar a fost cu premii destul de generoase și apoi două sau trei ediții de icoană, care au fost în perioada prepascală. Și acum vreau să-i dau destinație clară. Pentru că până acum am mai oscilat, cumva: îl fac sau nu spațiu de expoziție? Eu sunt mândră în ideea că este prima galerie de artă, sunt o mare consumatoare de artă, nu sunt absolut deloc un executant de artă, din păcate, chiar dacă mi-ar place foarte mult și este un vis al meu; dintotdeauna, cred, să mă dedic și laturii acesteia. Este latura culturală, mai mult decât latura artistică, pentru că una cu alta se împletesc și nu rămân doar la nivelul de expoziție de pictură și sculptură, cu toate că astea sunt permanente. Vor mai fi, probabil, și lansări de carte, vor fi și serate de poezie. O să fie, în timp, organizate, mai multe manifestări culturale”, a spus Rodica Păduraru, organizator.

Prin astfel de acțiuni se dorește a se aduce în atenția publicului larg lucrările artiștilor din oraș și din județ, având în vedere că artiștii trăiesc din vânzarea operelor de artă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.