Aproape 800 de dosare pentru ajutoare de încălzire

de | 28/11/2016 | Administrație, Local, Util

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. Pentru acordarea ajutorului cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cel cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei, atât în cazul familiilor, cât şi în cazul persoanei singure. Aproape 1.000 de romașcani au depus dosarele pentru acordarea subvenției pentru încălzirea locuinței pe timp de iarnă. Cei care nu au depus documentele pentru acordarea acestei facilități o pot face și în perioada următoare, dar banii nu se alocă retroactiv.

Pentru luna noiembrie am centralizat dosarele necesare pentru acordarea subvenției la încălzire, pentru iarna 2016 – 2017 și am totalizat un număr de 680 de soicitări de ajutor la încălzirea cu gaze naturale, 35 de solicitări pentru încălzirea cu energie electrică și 59 de dosare pentru încălzire cu combustibili lichizi și solizi, în speță cu lemne. Persoanele care primesc aceste subvenții la încălzirea cu gaze naturale și cu energie electrică vor regăi aceste subvenții pe facturile la aceste utilități; iar în situația în care au fost persoane care nu au reușit să depună în timp util, în luna noiembrie, pot face acest lucru începând cu luna decembrie, astfel încât să intre și aceste categorii de persoane în acordarea subvenției, singura problemă fiind faptul că au pierdut doar luna noiembrie”, a precizat Lucian Micu, viceprimarul municipiului Roman.

Ajutoarele de încălzire nu se acordă persoanelor  sau familiilor care deţin cel puţin unul dintre bunurile următoare: clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, mijloace de transport mai noi de zece ani, terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 m² în zona urbană şi 2.000m² în zona rurală, depozite bancare de peste 3.000 lei. Pentru ajutoarele de încălzire, formularele vor putea fi ridicate şi depuse la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Roman, exclusiv de persoanele care locuiesc la case sau la blocuri, dar care nu au asociaţii de proprietari. În cazul persoanelor care locuiesc la blocuri, distribuirea cererilor şi depunerea dosarelor pentru acordarea subvenţiilor se va face prin asociaţiile de proprietari.

La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure nu se iau în în calcul următoarele venituri: alocaţia pentru susţinerea familiei, bugetul personal complementar, ajutoare de stat acordate producătorilor agricoli, burse de studiu, burse sociale, bani de liceu, venituri obţinute din activităţile cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.