Circula cu aproape 190 km/h pe E85

de | 28/11/2016 | Actualitate, Județean

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au desfăşurat, în perioada 25 – 27 noiembrie, acţiuni de monitorizare a traficului. La aceste activități au participat efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, radarele folosite fiind amplasate în sistem cascadă. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, 150 de abateri privind depășirea limitei legale de viteză. Pentru depăşirea limitei de viteză cu peste 50 km/h, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. Totodată au fost înregistrate cu aparatura video abateri, pentru care vor fi încheiate, în lipsă, procese verbale de constatare a contravenţiei.

Iar surprizele nu au încetat să apară. În urma controalelor efectuate în trafic a fost depistat un bărbat de 32 de ani din Târgu Neamţ, care conducea un vehicul având permisul de conducere reţinut. Sâmbătă, 26 noiembrie, în jurul orei 16.30, un echipaj rutier a oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 43 de ani, din Pildeşti. Acesta a fost înregistrat de aparatura radar în timp ce circula cu viteza de 188 de km/h, într-un segment de drum cu restricţie de viteză la 70km/h.

Sâmbătă, alţi doi bărbaţi care conduceau autoturismele pe DN 2, în localitatea Secuienii Noi, cu viteza de 118 km/h, respectiv 148 km/h, au fost opriţi de poliţişti, fiind sancţionaţi contravenţional. Un alt caz de viteză excesivă a fost înregistrat duminică, când un ieşean de 34 de ani a fost depistat conducând un autoturism pe DN 2 cu viteza de 120 km/h, în localitatea Secuienii Noi. Acesta, la următorul filtru radar, a fost înregistrat din nou circulând cu viteza de 138 km/h, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional pentru cele două abateri.

În toate cazurile au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, respectiv amendă în valoare de 1.125 lei şi reţinerea permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.