1 Decembrie, sărbătorit la Clubul Copiilor

de | 29/11/2016 | Educație, Local

Clubul Copiilor din Roman a organizat, în această perioadă, mai multe acțiuni pentru a marca ziua națională a României. Directorul instituției consideră că ziua națională trebuie sărbătorită cu aceeași bucurie ca ziua de naștere a fiecăruia dintre noi.

Am considerat că este frumos și este bine să marcăm ziua națională a României printr-o suită de activități. Ele au demarat, începând de vineri, 25 noiembrie. Doamna profesoară Dima Anda a organizat un program artistic cu cercul pe care-l coordonează, cercul de muzică vocal-instrumentală. Tot doamna profesoară, împreună cu elevii au pregătit și un material dedicat zilei de 1 decembrie și l-am dezbătut și prezentat copiilor. Dumneaei a organizat și un concurs de cultură generală cu tema zilei naționale a României. O activitate foarte reușită și o felicit pe doamna profesoară”, a afirmat Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor Roman.

Tot vineri, Corina Țintă, profesor de informatică în cadrul Clubului Copiilor, a realizat o activitate tematică. Sâmbătă, 26 noiembrie, a avut loc prima ediție a Cupei 1 decembrie la tenis de masă, iar luni, 28 noiembrie, s-a desfășurat Cupa 1 decembrie la șah. Marți, 29 noiembrie, în Parcul Municipal Roman a avut loc un concurs de orientare turistică. Totodată, la sediul Clubului Copiilor s-a menajat o expoziție tematică cu lucrări ale copiilor care frecventează cercuri ale Clubului.

Sunt foarte multe activități, am fi putut să organizăm mai multe activități, dar ceea ce este mai important este că ai mei colegi s-au mobilizat și au înțeles mesajul pe care eu l-am transmis și astfel sărbătorim așa cum se cuvine ziua națională a României. Așa cum suntem mândri și suntem bucuroși că este ziua noasstră de naștere, cred că așa ar trebui să procedăm și atunci când este ziua națională a României. Le mulțumesc colegilor pentru receptivitate și sper eu ca aceste activități să le transmită atât copiilor, cât și familiilor lor un semn de naționalism, un semn să ne iubim țara pentru că așa cum este ea bună, rea, este ara noastră și trebuie să fim mândri de ea și de faptul că suntem români”, a precizat Ilie Boloca.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.