Jandarm romașcan avansat înainte de termen

de | 29/11/2016 | Actualitate, Județean

Cu prilejul zilei de 1 Decembrie, ziua naţională a României, trei subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ au fost avansaţi înaintea expirării stagiului minim în grad, ca recompensă pentru activitatea desfăşurată. Astfel, plutonier major Elena Mihai, din cadrul Serviciului Resurse Umane, şi plutonier major Gheorghe Guguianu, din cadrul Detaşamentului 4 Roman, au fost avansaţi la gradul de plutonier adjutant, iar plutonier adjutant Florinela Popa, subofiţer în cadrul Serviciului Financiar, a primit gradul militar de plutonier adjutant şef.

În afară de jandarmii avansați, alţii 141 au fost recompensaţi după cum urmează: 29 de jandarmi au fost citaţi prin ordin de zi pe unitate, 60 au fost felicitaţi, iar 48 de cadre au primit mulţumiri.

Odată cu sfârşitul de an, la Jandarmeria Neamţ a fost marcat şi sfârşitul de carieră pentru patru subofiţeri jandarmi care au pus punct unui episod din viaţa lor şi care încep o nouă secvenţă ca militari în rezervă.

,,Acest gen de activităţi trezeşte în fiecare dintre noi, jandarmii, un sentiment de onoare şi demnitate militară ce ne face să fim mândri de haina pe care o purtăm. Îi felicit şi le urez succes în activitate tuturor celor recompensaţi cu ocazia Zilei Naţionale şi am onoarea să îi salut încă o dată pe colegii noştri care urmează să fie trecuţi în rezervă şi care au servit cu devotament haina militară, timp de zeci de ani”, a afirmat  maiorul Radu Olariu, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.