„Avem speranța că USR poate face în Neamț un scor aproape de 20%”

de | 04/12/2016 | Județean, Politică

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, a venit în Neamț. Vizita face parte dintr-un turneu al președintelui USR în nord-estul țării. Nicușor Dan a ajuns la Neamț chiar în ziua în care candidatul aflat pe primul loc din partea USR Neamț pentru Camera Deputaților, Iulian Bulai, a sărbătorit împlinirea a 29 de ani.

Dan Nicușor, președintele USR, se află într-o vizită în Moldova. Ne bucurăm foarte mult că primim vizita președintelui USR, este a doua vizită importantă pentru noi după vizita colegului nostru Cristian Ghinea, fostul munistru al Fondurilor Europene. A fost o campanie foarte grea pentru noi, pentru că județul e mare, noi suntem puțini, suntem o forță nouă și nu avem un buget foarte mare de campanie, dar suntem înflăcărați de dorința de schimbare a clasei politice din România. Suntem plini de entuziasm și avem oameni competenți în grupul nostru, avem o listă de candidați cu care ne mândrim”, a afirmat Iulian Bulai.

usr-iulian-bulai-nicusor-dan

USR e formată din oameni care nu au mai făcut politică și care, dacă lucrurile ar fi mers bine în România, n-ar fi făcut politică. Considerăm că răspundem unei așteptări a etățenilor români, de unde și algerea sloganului nostru: ”În sfârșit, ai cu cine!”, pentru că foarte mult timp, românii au avut de ales răul cel mai mic; cu aceleași partide care s-au succedat la guvernare, cu  aceleași rezultate. În multe domenii vedem lucruri catastrofale, cum ar fi cifra de abandon școlar și procentul de copii analfabeți funcțional. Toate vin din corupție și incompetență. Era nevoie de ceva nou în politica din România, pentru mulți pasul în politică a fost o mișcare la care nu se gândeau, pentru că au carieră, familie, au ce face cu timpul lor, dar și-au dat seama că în situație de criză trebuie să se implice, altfel criza socială se adâncește. USR vrea să schimbe modul în care populația percepe omul politic. Vă promitem că vom avea întâlnirile acelea prevăzute de lege în parlamentarii USR și cetățeni. Vom invita pe lângă comisiile din Parlament specialiștii din societate, care au expertiză, dar pe care nimeni nu i-a băgat în seamă. Sperăm dar, sincer, nu credem că o să găsim majoritatea care să modifice art. 72 din Constituție care să elimine imnitatea la mai mult decât opinia politică. Ne interesează foarte mult administrația publică din România, vrem să oprim jaful din banul public; o componentă importantă este cea a achizițiilor publice, o piață de 15 miliarde de euro din care, în estimarea noastră se fură 30%, din estimarea domnului Văcăroiu, 40%, o sumă cu care poți să faci trei autostrăzi. Vrem să eliminăm alocarea abuzivă de bani publici. Ne interesează ca administrația publică să fie transparentă și eficientă în relația cu cetățeanul”, a declarat Nicușor Dan, preșdintele USR.

Referitor la alegerile din 11 decembrie, Nicușor Dan a spus că, pe baza rezultatelor sondajului comandat de partid la nivel național, ”avem speranța că putem face în Neamț un scor aproape de 20%”. ”Promisiunea mea este să vă conving să-I asigurăm lui Iulian Bulai un loc în Parlamentul României. Este ziua lui și cred că merită”, a completat Ioan Ploscaru, candidatul USR Neamț care deschide lista pentru Senatul României.

usr-iulian-bulai-nicusor-dan-ioan-ploscaru_1

Președintele USR a adăugat că ceea ce face dirența între USR și partidele care au guvernat până acum sau sateliții lor sau noile partide cu oameni din vechile partide este exact calitatea oamenilor. ”Îi invit pe români să voteze pe 11 decembrie și să se uite la ceea ce au făcut oamenii care le cer votul. Aici, diferența între USR și celelalte partide de pe piață este uriașă”. Nicușor Dan a mai adus în discuție și faptul că USR a publicat sursele de finanțare și  că peste 3.000 de oameni au donat considerând că USR este o garanție a schimbării mediului politic.

* acest articol este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.