Deziderat PNL Neamț: tinerii să rămână în România, în Modolva și în Neamț

de | 05/12/2016 | Județean, Politică

Datele oferite de statistici nu sunt deloc îmbucurătoare. Astfel, regiunea de Nord-Est a României este a patra cea mai săracă regiune din cele aproape 300 de regiuni ale Uniunii Europene. În prezent, în România, numărul tinerilor care nu au venituri proprii este alarmant și, mai grav, este într-o continuă creștere. Conform Eurostat, deși avem o rată a șomajului mai mică decât media europeană, în rândul categoriei 15-24 de ani, rata șomajului, de 24%, este peste media europeană, de 22%. Mai mult decât atât, România este pe penultimul loc la numărul de IMM-uri pe cap de locuitor, 34, în timp ce media la nivel European este de 50.

PNL  vine cu un program de guvernare pentru a combate sărăcia și șomajul prin soluții concrete.

Readucerea statului din postura de opresor al întreprinzătorilor în cea de partener al acestora, egalitatea formală și efectivă în fața legii, stimularea muncii pentru obținerea unor venituri corespunzătoare efortului depus, asigurarea unor condiții previzibile de dezvoltare a carierei, promovarea constantă a corectitudinii, cinstei, integrității și transparenței în exercitarea funcției publice, sunt piloni ai programului de guvernare Reclădirea Națională a României ”, a declarat deputatul Cătălin Drăgușanu.

Capitalul Privat Românesc are nevoie de susținere. Până acum a fost prioritar marele capital, iar segmentul mediu și mic a fost neglijat. Acesta din urmă reprezintă preocuparea fundamentală a programului PNL. Întregul efort investițional va genera antrenarea capitalului privat românesc.

„Capitalul privat românesc are nevoie de susținere, este una dintre axele programului liberal. PNL a identificat surse suplimentare din mediul privat pentru finanțarea investițiilor pe lângă cele din fonduri publice. Proiectul de dezvoltare al României propus de PNL va asigura investiția a încă 24 miliarde euro în economia României în următorii patru ani, În acest scop, PNL propune înființarea unui Fond Român de Dezvoltare Urban Rural care se va utiliza pentru investiții strategice și pentru a acoperi deficite de finanțare în zone critice și va ajunge la active de peste 11 miliarde de euro în patru ani și înființarea  Bancii de Dezvoltare și Investiții a României, cu un capital inițial de 200 de milioane de euro care va opera ca multiplicator de cel puțin 1 la 5, adică un portofoloiu de finanțare de cel puțin 1 miliard de euro. BDIR va fi înființată și va funcționa prin similitudine cu Banca Europeană de Investiții având ca aționari ministerele ale căror investiții se derulează prin utilizarea fondurilor băncii”, susține deputatul Vlad Marcoci

Întreprinzătorul român, întreprinderile mici și mijlocii autohtone sunt o  bază pentru crearea de locuri de muncă și creștere a veniturilor.

Suntem partenerii adevărați ai clasei de mijloc și demonstrăm că venim realmente în sprijinul acestora . De aceea, PNL va aplica cu un pachet de relaxare fiscală realist, care generalizeză cota de 16% , inculsiv a TVA-ului, fapt care va aduce investiții și locuri de muncă bine plătite și în Neamț. Îmi doresc ca tinerii să rămână în România, în Modolva și în Neamț, să intre în antreprenoriat, să se dezvolte, să primească programe şi finanţări în domenii care aduc plus valoare.  Cunosc mulţi tineri care îşi doresc să dezvolte o afacere în domenii inovative, ceea ce demonstrează ce potențial are această generație de antreprenori, dar pentru aceasta avem nevoie de un stat care vine în slujba cetăţeanului, nu invers.  Există deja programe de susținere a tinerilor antreprenori, cum ar fi SRL-D-urile.  Dar  cred că se poate face mai mult în acest sens și mă refer aici la la un amplu proces de debirocratizare, simplificare și transparentizare a procedurilor, ” a punctat senatorul Eugen Țapu Nazare

  • acest articol este un advertorial

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.