Ultimele pregătiri pentru alegeri

de | 08/12/2016 | Administrație, Județean, Politică

Instituțiile din județ care se ocupă de organizarea alegerilor fac ultimele pregătiri pentru procesul de votare de duminică. S-au luat măsuri ca paza celor 486 de secţii de votare să fie asigurată de efective de cadre din rândurile poliţiei, jandarmeriei, I.S.U, serviciilor publice comunitare.

Au fost comunicate către primăriile municipiilor Piatra Neamţ şi Roman, precum şi către primăriile oraşelor Tîrgu Neamţ şi Bicaz măsurile dispuse pentru transportarea şi depozitarea materialelor necesare procesului electoral ce urmează a fi distribuite în preziua votării. Au fost preluate şi recepţionate ştampilele de control ale birourilor electorale ale secţiilor de votare. În perioada 6 – 8 decembrie au avut loc instruirile preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi a secretarilor unităţilor administrativ – teritoriale, instruiri organizate în comun, pe 4 centre, de către Biroul Electoral Judeţean, Instituţia Prefectului, Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Transmisiuni Speciale, Direcţia de Statistică.

S-a finalizat acţiunea de împărţire a celor 1.040.000 buletine de vot pe localităţi şi secţii de votare şi depozitarea acestora în saci, la sediul Biroului Electoral Judeţean, precum şi acţiunea de împărţire şi depozitare pe localităţi şi secţii de votare a celorlalte materiale necesare desfăşurării în bune condiţii a procesului electoral. Toate acestea vor fi distribuite spre secţiile de votare în preziua desfăşurării alegerilor.

Reprezentanții Prefecturii Neamț au precizat că până sâmbătă vor mai avea întâlniri operative cu membrii Grupului tehnic de lucru în vederea organizării atât a procesului electoral în condiţii de legalitate, cât şi a acţiunilor ulterioare încheierii votării, pentru asigurarea unei transparenţe depline. Începând de sâmbătă până luni dimineaţă, conducerea prefecturii şi a structurilor teritoriale ale MAI vor asigura permanenţă, fiecare la sediul său.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.