Un polițist romașcan a recuperat poșeta unei bătrâne și a prins tâlharul

de | 13/12/2016 | Justiție, Local

Un polițist romașcan a prins un tâlhar care a vrut să fugă cu poșeta unei bătrâne. Este vorba despre comisarul șef Adrian Niță, din cadrul Biroului de Investigații Criminale al poliției municipiului Roman. Ofițerul se întorcea de la cercetare și a observat, pe strada Roman Mușat, un bărbat de aproximativ 40 ani care a folosit un spray lacrimogen împotriva unei bătrâne de aproximativ 70 ani, după care i-a smuls poșetă femeii de pe umăr și a luat-o la fugă. Tâlharul a operat fără să-i pese de ceilalți trecători și, pentru că omul legii era îmbrăcat în civil, nu s-a gândit la altceva decât la a fura geanta femeii.

Polițiștul a somat suspectul să se oprească, iar întrucât acesta nu s-a supus somației, a pornit in urmărirea tâlharului și l-a prins după aproximativ 300 de metri. În momentul prinderii, suspectul a folosit același spray lacrimogen și împotriva polițistului. După imobilizare, suspectul a fost condus la Poliția municipiului Roman pentru continuarea cercetărilor. Acesta are 41 ani și este domiciliat în comuna Gâdinți. Poșeta, care conținea 650 lei, un telefon mobil și documente persoanale a fost recuperată și restituită victimei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Pentru că victimă în acest caz este și omul legii – suspectul i-a dat în ochi cu spray lacrimogen – , cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, suspectul urmând a fi cercetat atât pentru tâlhărie, cât și pentru ultraj. Procurorul de caz a dispus reținerea suspectului pentru 24 ore pe bază de ordonanță de reținere, urmând ca acesta să fie prezentat Judecătoriei Roman cu propunere de arestare preventivă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. carmen

    Bravo !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.