Primarul interimar, ședință cu emoții

de | 05/01/2017 | Administrație, Local

Noul primar de facto al municipiului Roman, Lucian Micu, a participat la prima ședință a Consiliului Local Roman din 2017, de data aceasta având noua calitate de conducător al administrației locale. Lucian Micu a dat mâna cu toți aleșii locali și apoi s-a dus spre locul său. Momentul în care a trebuit să așeze eșarfa tricoloră, pe care o poartă primarii în condițiile stabilite de lege, a fost unul cu emoții pentru noul primar. Un minut a durat să așeze eșarfa și prima dată a așezat-o greșit, chiar ajutat de secretarul municipiului care ar fi trebuit să-l atenționeze despre cum trebuie făcut acest lucru. Au existat alți funcționari din primărie care au dat dovadă de vigilență și i-au atras atenția lui Lucian Micu. Conform HG nr. 62/1992, eșarfa tricoloră se confecționează din mătase, are o lungime de 1,90 m și o lățime de 15 cm și se termină, la unul din capete, cu un ciucure având culorile drapelului național.

Eșarfa se poartă doar peste costum, va fi așezată pe umărul stâng, culoarea albastră fiind dispusă în partea de sus și se va încheia în partea dreaptă a corpului, cu ciucurele în afară.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.