Discuții din cauza unui plop

de | 07/01/2017 | Administrație, Local

O postare scrisă pe Facebook de un romașcan despre faptul că se taie, din nou, copaci în Roman, a atras atenția administrației publice locale. Reprezentanții Primăriei Roman au ținut să precizeze că nu se taie niciun arbore și că echipa Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit pe strada Smirodava, în zona blocului nr. 11, ca urmare a unor apeluri la numărul de urgență 112.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Roman a primit, prin apel la numărul unic 112, trei sesizări cu privire la un arbore (plop), de pe strada Smirodava (bloc 11), pentru care echipele s-au deplasat joi, 5 ianuarie, la faţa locului, unde au constatat faptul că arborele avea rădăcina smulsă din pământ. De comun acord cu proprietarii din zonă s-a stabilit să se execute toaletarea copacului şi monitorizarea acestuia pe viitor, pentru a se decide dacă se va impune, ulterior, luarea unor măsuri suplimentare. Precizăm faptul că sesizările venite prin apel la 112 sunt înregistrate ca urgenţe şi tratate ca atare, fiind situaţii ce pot pune în pericol siguranţa bunurilor materiale sau chiar de vieţi omeneşti”, se arată într-un comunicat al Primăriei Roman.

Reprezentanții Primăriei au mai precizat că romaşcanii au dreptul de a refuza intervenţia asupra toaletării sau doborârii arborilor dar pe propria răspundere, cu riscul ca – în cazul producerii unui incident – să suporte consecinţele legii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.