Mii de nemțeni din zona Romanului nu au curent

17

Prefectura Neamț informează că  judetul Neamt se afla sub atenţionare meteorologică cod galben valabilă până duminică, 8 ianuarie, la ora 22.00, prin care se prognozează ninsori cu depunere de strat nou de zăpadă şi viscol cu vânt de 50-60km/h, pe arii restrânse 70km/h spulberând şi troienind zăpada şi o atenţionare meteorologică cod  pentru perioada 8- 9.01 în care se prognozează temperaturi între -25 şi -15 grade.

Fenomenele meteorologice manifestate pe teritoriu judetului au produs unele efecte in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrică. Astfel,duminică, 8 ianuarie, la ora 6.00 erau 14 localităţi nealimentate cu energie electrică: Poienile Oancei, Căuşeni, Stăniţa, Chicerea, Vlădnicele, Negreşti, Todireni, Ghidion, Veja, Miron Costin, Climeşti, Bogzeşti, Hociungi, Moldoveni (localitățile component a 6 unități administrative teritoriale Boghicea, Stăniţa, Moldoveni, Făurei, Bîra, Trifeşti). Se acţionează pentru remedierea defecţiunilor cu șase echipe E.ON.

Referitor la mentinerea viabilitatii drumurilor, Secţia Neamţ a CNADNR a informat că la ora raportării actiona cu 18 lucrători şi 18 utilaje, pe următoarele sectoare de drum naţional. Starea părţii carosabile : porţiuni uscate şi umede tratate cu material antiderapant alternând cu porţiuni cu zăpadă frământată de 1-2 cm. Mai sunt precipitaţii slabe sub formă de ninsoare, iar ca fenomen special pe unele sectoare de drum este „viscol la sol” (DN15 D). Temperaturile se situează între -10 şi -14°C

Utilajele SC DRUPO şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene acţionează cu 32 lucrători şi 16 utilaje pe 29 de sectoare de drum județean.

Au fost probleme mai mari pe drumul comunal DC 83 între Icuşeşti şi Băluşeşti , unde s-a circulat pe un singur sens. Pe raza comunei Icuşeşti o ambulanta care trebuia sa transporte un copil cu febra a fost blocata pe drum dar prin interventia Detaşamentului de pompieri Roman si SC DRUPO, care s-au deplasat la fata locului cu doi subofiţeri şi o autofreză, respectiv cu o freza copilul a ajuns la spital in timp util” a spus prefectul Niculina Dobrilă.

Pentru prevenirea decesului prin hipotermie, în centrele de cazare destinate persoanelor fără adăpost au fost cazate un număr de 48 de persoane. Toate persoanele care necesită dializă au ajuns la centrele specializate.

Având în vedere prognoza meteo pe perioada următoare, Inspectoratul Scolar a solicitat amânarea începerii cursurilor. În acest sens am convocat membrii CJSU pentru astăzi, într-o ședință extraordinară pentru a aproba această solicitare”, a mai spus prefectul județului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.