O treime din beneficiarii de ajutor social la deszăpezit

de | 10/01/2017 | Administrație, Local

În municipiul Roman primesc ajutor social – sau venit minim garantat, așa cum este denumit în lege – peste 200 de persoane. O parte dintre beneficiarii legii 416/2001 privind venitul minim garantat a ieșit în oraș să deszăpezească trotuare și alei pietonale.

În momentul de față avem la dispoziție 68 de persoane care sunt apte de muncă, în cadrul legii 416. Toate celelalte persoane benficiare, până la 218, ori sunt mame care au copii în vârstă de până la 7 ani, ori sunt persoane cu handicap, ori au adeverință de la medic că nu pot presta muncă. Din aceste 68 de persoane, 30 le-am folosit în cursul zilei de azi pentru efectuarea activităților de deszăpezire în potcoava din Piața Centrală; ulterior am folosit aceste persoane pentru degajarea aleilor de la parcul de lângă Casa de Cultură, precum și aleilor de la Parcul de lângă Muzeul de Artă. În fiecare dimineață, împreună cu Direcția de Servicii Edilitare stabilim locul în care urmează să acționeze aceste categorii de persoane astfel încât, chiar dacă vor mai fi căderi de zăpadă în perioada următoare să putem să păstrăm în condiții de siguranță traficul pietonal pe raza municipiului Roman”, a afirmat primarul Lucian Micu.

O persoană care este beneficiară de venit minim garantat trebuie să presteze muncă în acțiuni de interes local cel mult 72 de ore într-o lună.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.