inRoman.ro îi va monitoriza pe parlamentarii nemțeni

de | 12/01/2017 | Județean, Politică

Pentru că în legislatura 2012 – 2016, în ciuda votului uninominal – care ar fi trebuit să aducă în fața alegătorilor cei mai buni politicieni – nemțenii și, mai ales, locuitorii din zona Romanului au dus lipsă de reprezentare reală în Parlamentul României, înRoman.ro va monitoriza activitatea parlamentarilor nemțeni.

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Ioan Munteanu (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).

Sunt 11 deputați și senatori, iar înRoman.ro dorește să-i informeze pe cititori cu privire la anumite criterii ale activității parlamentarii. Criteriile sunt unele obiective și au fost preluate de la Cristian Ghingheș, consilier independent în Consiliul Local al municipiului Bacău (Cristian a publicat aceste criterii aici):

  • când și de ce iau cuvântul;
  • dacă și ce interpelări formulează către Guvern;
  • care este activitatea lor din comisii;
  • ce poziții publice iau;
  • dacă și cum se luptă pentru Neamț;
  • care este prezența.

Această monitorizare are un dublu rol: acela de a-I stimula pe parlamentari să fie mai prezenți în teritoriu și acela de a-I încuraja pe cetățeni să fie mai curajoși în a cere parlamentarilor implicare în rezolvarea chestiunilor de interes pentru comunitate și pentru țară. Monitorizarea parlamentarilor nemțeni va fi evidențiată în cadrul unei secțiuni ce va fi special creată în acest sens pe inRoman.ro.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.