Probleme multe la asociațiile de proprietari

de | 17/01/2017 | Administrație, Local

Reprezentanții asociațiilor de proprietari au avut ocazia să spună administrației locale cu ce probleme se confruntă. Acest lucru s-a întâmplat marți, la prânz, în cadrul unei ședinte la care au participat primarul, city-managerul și mai mulți directori din cadrul Primăriei Roman.

Eu vă garantez că aveți alături o echipă, la conducerea Primăriei Roman care, alături de mine, este pregătită să rezolve problemele care apar în cadrul asociațiilor pe care le reprezentați, dar avem nevoie și de ajutorul dumneavoastră să identificăm aceste probleme. Și vă garantez, de asemenea, că avem toată deschiderea și vă vom ajuta, în limita posibilităților pe care le avem”, a început dialogul primarul Lucian Micu.

Cei prezenți la ședință au reclamat lipsa de implicare a unor proprietari, probleme cu lucrări nefăcute sau făcute de mântuială, promisiuni pe care le-au primit de la Primărie de-a lungul timpului, dar fără rezultat, și multe altele. Însă, cel mai adesea, președinții sau administratorii de asociații s-au plâns de relația defectuasă cu operatorul de apă și canalizare, compania județeană ApaServ.

Avem o problemă la un bloc. S-au umplut două scări de bloc, sunt pline, subsolul este plin cu apă. Am extras apă în 29 decembrie; să nu uităm că tot ce înseamnă extragere de apă din subsoluri este exclusiv pe cheltuiala proprietarilor. Fără a avea ei vreo defecțiune în subsol. Deci, de la Locato s-au prezentat, au căutat, n-au găsit nicio defecțiune care să țină de proprietari. Am solicitat prezența ApaServ; care-ntr-o jumătate de oră mi-au dat soluția: izvor. Mă iertați, de 30 de ani, de când e blocul acolo, unde-o fi fost izvorul? Am rugat să vină să cercetăm, eu știu, poate-au mai existat lucrări în zonă, poate la tasare, s-o fi fisurat o țeavă… cum n-am făcut eu, că n-am cu ce, așa n-au venit nici cei de la ApaServ”, a afirmat un administrator al unei asociații de proprietari.

Avem o problemă cu un cămin și am făcut sesizări la Primărie. La un moment dat a venit fostul primar și cu domnul Curcudel de la ApaServ. Domnul Curcudel a spus: Lăsați, oameni buni, punem gazon, amenajăm, o să fie mai ceva ca pe faleză. N-au mai făcut dânșii. Din contra, vin acum, au mai băgat niște conducte. Trotuarul pe care l-a făcut Primăria, foarte bun, cu dale, frumos… au scos dalele, au venit, au băgat țeava, dar în loc să tasese ca lumea pământul, l-au dat cu un fel de lopată și ulterior, din cauza apei s-a lăsat. Acum trotuarul e în valuri și dispar dalele de acolo”, a spus alt administrator.

În cadrul întâlnirii care a durat mai bine de o oră s-a mai discut despre mașinile parcate neregulamentar, despre liceenii care fumează pe lângă scări de bloc și lasă mizerie în urmă, despre alei neasfaltate, despre faptul că doar centrul orașului arată bine și că în zonele mărginașe ale Romanului au ajuns doar promisiunile administrației locale, nu și lucrările, despre colectarea separată a deșeurilor și alte probleme ce țin de salubriate, dar și depsre faptul că la dispeceratul ApaServ nu se înregistrează toate solicitările și că în Roman, după ora 21.00, operatorul de apă nu mai are echipe de intervenție.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.