Se scumpește gunoiul? Consilier local: „Am primit un cadou otrăvit din partea Primăriei Roman”

de | 22/01/2017 | Administrație, Local

Un consilier local din cadrul Consiliului Local al municipiului Roman acuză reprezentanții Primăriei de faptul că l-au făcut părtaș al unui proiect de hotărâre despre care el nu știa nimic. Vineri după-amiază, pe site-ul Primăriei Roman au fost urcate proiectele de hotărâre care se vor regăsi pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Roman de joi, 26 ianuarie. Printre acestea se află și un proiect de hotărâre referitor la impunerea unui tarif pentru transportul la depozitul de la Girov a deșeurilor municipale și a celor care provin de la firme.

Inițial, acest proiect de hotărâre apărea ca având doi inițiatori: Constantin Ghica (PNL) și Constantin Holban (PSD). Însă consilierul social-democrat a reacționat și a spus că nu este coautor al proiectului. Ba, mai mult, că nu s-a discutat cu el despre așa ceva.

„Am primit ieri (nr. – vineri) un cadou otrăvit din partea Primăriei Roman când am aflat că sunt coautorul unui proiect de hotărâre privind scumpirea gunoiului. Fals si uz de fals stimabililor, habar nu aveam de acest lucru și mai grav că nici nu am fost întrebat. Eu mâine împlinesc 65 de ani și asemenea măgărie nu mi s-a mai întâmplat în celelate două mandate de consilier local. Eu nu voi vota acest proiect, indiferent de consecințe, voi respecta hotărârea PSD care a spus ca nu va mări nicio taxă… fie ea și de deplasare a gunoiului la Girov. S-a facut destul profit pe aceste „gunoaie”, să mai strângă cureaua și patronii, nu numai populația”, a scris Constantin Holban pe Facebook.

Ilie Boloca Constantin Holban

Ilie Boloca și Constantin Holban, colegi în Consiliul Local Roman (sursa foto: contul de facebook al lui Constantin Holban)

Poziția lui Constantin Holban este cu atât mai interesantă cu cât el este coleg de partid cu cei care dețin firma Rossal SRL Roman. Reprezentanții Primăriei Roman au reacționat și ei la acuzațiile lui Holban și au schimbat coautorul proiectului: în locul lui Constantin Holban a fost trecut consilierul PSD Ilie Boloca.

erata hotarare CL Roman

erata prin care Constantin Holban este înlocuit cu Ilie Boloca

Corectarea rapidă a proiectului, făcută sâmbătă, arată că actuala conducere a Primăriei nu vrea să facă valuri pe marginea acestuia. Și că la mijloc ar putea fi vorba despre o înțelegere care să ducă la aprobarea fără discuții a tarifului. Așa că au semnat proiectul Constantin Ghica (care este membru PNL) și un consilier din partea PSD (nu prea conta care, după cum s-a văzut), pentru că tariful de transport ajunge în conturile unei firme care este puternic legată de PSD prin cei care o conduc.

Conform proiectului, ”transportul pentru deșeurile municipale și a deșeurilor similare provenind din activități comerciale din industrie și instituții din municipiul Roman la depozitul de la Girov” va fi taxat cu 13,5 lei/ metru cub fără TVA. Taxa ar urma să se aplice de la 1 februarie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.